Ceasul este un accesoriu extrem de interesant, care poate sa completeze cu succes outfitul unui barbat, oferindu-i eleganta, o imagine serioasa, incredere in propria persoana si utilitate. Chiar daca rolul initial al ceasului nu mai atrage atat de tare, in conditiile in care exista o multime de alte dispozitive care arata ora, in intalnirile importante folosirea telefonului poate fi privita drept lipsa de respect, asadar, un ceas de barbati ales corect poate face o treaba excelenta.

Care este ceasul perfect insa?

Exista sute de mii de modele de ceasuri barbati, majoritatea atractive din punct de vedere estetic. Perfectiunea merge mai departe de estetica, insa. Atunci cand se cauta ceasuri barbatesti este bine sa se aiba in vedere urmatoarele 5 elemente:

1. Materialul din care este realizata carcasa ceasului. Aceasta poate fi realizata din otel inoxidabil, din alama, titan sau plastic. Cele mai indemana ceasuri de mana barbatesti sunt cele din plastic, insa sunt si cele care arata o calitate indoielnica. Acestea se zgarie usor si nu ofera acea imagine de calitate. Titanul este materialul care arata luxul unui astfel de accesoriu, insa otelul inoxidabil poate fi si el un material rezistent si atractiv.

Citeste si:  Cum sa comand ochelari online

2. Modul in care este realizat geamul ceasului. Materialul geamului este si el important, iar cel mai utilizat este cristalul mineral. Acesta are un raport calitate/pret excelent, putand fi tratat cu straturi anti reflex, fiind rezistent si oferind o flexibilitate destul de mare. Pentru constructia geamurilor se mai foloseste si plasticul sau safirul. Plasticul este un material ieftin, apreciat de catre cei care cauta chilipiruri. Cei care doresc ceasuri de mana barbatesti care sa imbunatateasca imaginea si sa aiba o valoare, este bine sa mizeze pentru safir.

3. Materialul din care este realizata bratara ceasului. Aceasta componenta a ceasului este cea mai putin importanta pentru valoarea totala a produsului, insa poate sa aiba un impact major pentru imaginea oferita. Conform celor de la timestore.ro, cei care doresc un ceas care sa denote eleganta pot sa opteze pentru o bratara metalica sau pentru una realizata din piele naturala. Cei care cauta un ceas casual sau sport, pot alege diverse materiale textile, plastic sau cauciuc. In general, modul in care este folosit ceasul depinde foarte mult de bratara pe care o are. Partea buna este ca bratarile pot fi schimbate destul de usor si au un cost relativ mic.

Citeste si:  Tactici de vanzare creative

4. Mecanismul ceasului. Nu toate ceasurile functioneaza la fel. Unele functioneaza pe baza unui mecanism denumit quartz, care a aparut in anii 1970 si a revolutionat productia ceasurilor, altele functioneaza mecanic iar altele au o functionare automatica. Ceasurile automatice si mecanice sunt cele mai scumpe si cele mai apreciate, branduri precum Tissot, Seiko sau Orient ajungand extrem de cunoscute pentru productia lor. In ultima vreme au inceput sa se dezvolte si alte mecanisme, cum ar fi Eco-Drive. Dezvoltat in 1995, acest mecanism permite incarcarea de la lumina solara.

5. Rezistenta la apa si la diverse socuri. Un ceas bun este un ceas rezistent. De multe ori, rezistenta se masoara in gradul de rezistenta la apa, unele ceasuri avand o etanseitate ce rezista la presiuni de 20 de bari. Cel mai adesea insa, oamenii nu folosesc ceasul la adancimi mai mari de 30 de metri (3 Bari), motiv pentru care acest aspect se contorizeaza doar in valoarea finala a produsului.

Citeste si:  Ce ascund creditele cu cele mai mici dobanzi