piscina2 (1)

Cu siguranta ai investit mult timp si bani pentru a-ti construi si amenaja piscina acasa. Dar, pentru a te bucura de ea la maximum, trebuie sa acorzi o atentie deosebita intretinerii si curateniei. O piscina murdara sau cu apa tulbure nu numai ca poate fi neplacuta la vedere, dar poate fi si nesanatoasa si periculoasa pentru utilizatori. Iata cateva sfaturi pentru a mentine piscina ta curata si clara, astfel incat sa te poti bucura de ea pe tot parcursul verii.

Verifica nivelul de clor si ajusteaza-l la nevoie

Clorul este un produs chimic important pentru curatarea si dezinfectarea apei din piscina. El impiedica dezvoltarea bacteriilor, a algelor si a altor organisme nedorite in apa. Pentru a mentine un nivel optim de clor, este necesar sa monitorizezi si sa ajustezi periodic acest nivel. De obicei, nivelul de clor trebuie sa fie intre 1 si 3 ppm (parti per milion). Verifica nivelul de clor cel putin o data pe saptamana si adauga clor lichid sau granule, daca este necesar, pentru a mentine un nivel adecvat.

Citeste si:  1.200 miliarde de dolari din telecomunicatii

Curata regulat piscina

Curatarea regulata a piscinei este esentiala pentru a elimina murdaria, impuritatile si alte resturi din apa. Acestea pot duce la dezvoltarea bacteriilor si algelor, si pot face apa murdara sau tulbure. Curatare piscinei include curatarea fundului, a peretilor si a marginei piscinei. Daca piscina ta are o scara sau alte elemente, trebuie sa le cureti si pe acestea. Foloseste un mop, o perie sau o aspirator de piscina pentru a elimina murdaria si impuritatile de pe suprafetele piscinei. De asemenea, trebuie sa cureti si cosul de gunoi, deoarece acesta poate aduna impuritati si resturi, ceea ce poate afecta calitatea apei.

Verifica si curata filtrul piscinei

Filtrul piscinei este o componenta importanta pentru mentinerea apei curate si clare. Filtrul ajuta la eliminarea impuritatilor, a murdariei si a altor particule din apa. Dar, daca filtrul este murdar sau infundat, acesta poate reduce eficacitatea sistemului si poate duce la murdaria si tulbureala apei din piscina. Verifica si curata filtrul piscinei cel putin o data pe saptamana sau la fiecare 2 saptamani, in functie de utilizarea si conditiile apei. In cazul in care filtrul este infundat, trebuie sa-l cureti sau sa-l schimbi, daca este necesar.

Citeste si:  Franța interzice vânzarea online a paracetamolului

Pastreaza echilibrul pH-ului

Echilibrul pH-ului este important pentru a mentine apa din piscina limpede si clara, si pentru a preveni iritatiile pielii si ochilor. pH-ul apei din piscina trebuie sa fie intre 7,2 si7,8, pentru a fi considerat optim. Daca pH-ul este prea scazut, apa din piscina devine acida si poate deteriora suprafetele si elementele de constructie ale piscinei. In caz contrar, daca pH-ul este prea mare, apa poate deveni alcalina si poate cauza iritatii la piele si ochi. Verifica nivelul pH-ului cel putin o data pe saptamana si ajusteaza-l, daca este necesar, cu ajutorul unui kit de testare pH.

Foloseste o acoperire pentru piscina

Folosirea unei acoperiri pentru piscina poate fi o modalitate excelenta de a preveni intrarea impuritatilor si murdariei in apa. Acoperirile pentru piscina pot fi simple si usoare, sau mai complexe, cu sisteme de inchidere si deschidere automate. O acoperire poate preveni scaderea nivelului apei, reduce evaporarea si poate mentine apa curata si clara mai mult timp.

Citeste si:  Pe ce cheltuiesc femeile cel mai mult vara

O piscina curata si clara necesita efort si atentie constanta. Este important sa verifici periodic nivelurile de clor, pH si alte elemente chimice, sa cureti si sa schimbi filtrul, sa cureti si sa mentii suprafetele si marginea piscinei, si sa schimbi periodic apa din piscina. Folosirea unei acoperiri pentru piscina si angajarea unui profesionist pot fi, de asemenea, o modalitate excelenta de a asigura intretinerea si curatenia corespunzatoare a piscinei. Prin urmare, urmeaza aceste sfaturi si vei putea sa te bucuri de o piscina curata si clara pe tot parcursul verii.