Odata cu integrarea in Uniunea Europeana, sectorul serviciilor poate fi unul de succes, mai ales daca optezi pentru o reteta de afaceri cu experienta in domeniu. Este vorba despre franciza „Ariel Services”, una din cele mai cunoscute societati de prestari servicii de curatenie si intretinere specializata. Aceasta se adapteaza cerintelor si particularitatilor oricarui gen de locatie.

Mai inainte de a demara business-ul, trebuie sa stii ca este necesara o investitie totala initiala de 12.000 euro, din care taxa de intrare in reteaua de franciza de 5.000 euro. La aceasta suma se adauga costuri aferente echipamentelor necesare pentru desfasurarea activitatii, plus costurile de amenajare a spatiului.

Cat castigi dintr-o astfel de afacere? Valorea medie a unei comenzi pentru servicii de curatenie si intretinere este de aproximativ 100 euro, iar numarul estimat de clienti intr-o luna variaza intre 50 si 100. Asadar, poti acumula un venit potential de 5.000-10.000 de euro pe luna.

Personalul angajat va beneficia de training pe o perioada de o saptamana, care se va efectua periodic, si vizeaza in special calitatea proceselor tehnologice.

Prin intermediul unui astfel de business poti oferi servicii complete de curatenie interioara, de la operatii comune (spalarea si degresarea pardoselilor cu detergenti adecvati, aspirarea mochetelor, spalarea si dezinfectarea geamurilor etc.), pana la operatii complexe (spalarea covoarelor si mochetelor, curatarea corpurilor de incalzire si a grilelor de aspiratie-ventilatie). La acestea mai putem adauga serviciile de curatenie dupa constructor. De mentionat ar fi faptul ca toate solutiile utilizate sunt substante biodegradabile, ecologice si nepoluante.

“Am avut foarte multe solicitari la nivel national (retele de banci, farmacii), insa nu am fost pregatiti sa le facem fata deoarece nu activam decat pe piata bucuresteana”, a precizat directorul Ariel Services, Emil Grecu. “Avem in plan sa ne extindem in tara in doua variante: in franciza si prin deschiderea de sucursale”, a mai spus Emil Grecu.

Cei care aleg o astfel de franciza vor avea la dispozitie resursele materiale necesare, adica detergenti pentru curatat pardoseli, covoare, mochete, grupuri sanitare, precum si produse pentru intretinerea lemnului si a parchetului, toate solutiile fiind biodegradabile, ecologice si nepoluante.

Totodata, potentialii francizati beneficiaza de utilaje si ustensile profesionale adica masini monodisc, aspiratoare de praf, aspiratoare de praf si lichide si masini de curatat covoare pe baza de spuma uscata. Nu lipsesc masinile de curatat cu sistem care spala si usuca. Pe de alta parte, beneficiati de traning la standarde occidentale, care presupune eficienta crescuta in onorarea comenzilor, respectand procedurile de lucru.

Mentionam ca spatiul de care aveti nevoie nu necesita o locatie centrala, iar suprafata recomandata este de 50-70 mp. Aici trebuie sa va amenajati un birou standard, precum si un mic depozit pentru utilaje si consumabile. Ariel Services cauta potentiali parteneri francizati la nivelul intregului teritoriu, care sa externalizeze serviciile sale in toate judetele tarii, beneficiind de exclusivitate. Mai multe detalii despre aceasta franciza pot fi obtinute de la CHR Consulting.

Autor: Nicoleta Margineanu