Cu mai putin de o saptamina inainte de expirarea termenului de depunere a ofertelor pentru Rulmentul SA, nimeni nu s-a aratat interesat de cumpararea uzinei.

Desi presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Gabriel Zbircea, anuntase la Brasov ca exista zece oferte de la firme care vor sa preia pachetul majoritar al uzinei, pina acum nici una nu s-a materializat. Iar fabrica, daca nu-si gaseste un nou stapin, poate ajunge chiar la lichidare. „Erau zece oferte pentru preluarea uzinei, dar importante sint ofertele serioase, ale celor care cumpara caietul de sarcini, dar, si mai important, se si inscriu la camera de date. Si pina acum, nimeni nu s-a inscris la camera de date. Se pare ca au fost cumparate doua caiete de sarcini, dar firmele nu au facut si rezervare la camera de date, ceea ce arata ca nu sint foarte interesate de uzina“, spune Gabriel Dachim, liderul de sindicat al uzinei.

AVAS a scos Rulmentul SA la privatizare in 4 august, prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 26 august. Statul detine, prin AVAS, 50,8% dintre actiunile societatii, restul aflindu-se in posesia unor persoane fizice – 39% din capitalul social, si persoane juridice – 10%.