“Camera de Comert si Industrie a Romaniei este bucuroasa sa intermedieze stabilirea parteneriatelor dintre firmele romanesti si cele thailandeze”, a afirmat Liliana Deac, Director al Departamentului de Relatii externe al CCIR, intr-un comunicat remis ziarului financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) impreuna cu Ambasada Regatului Thailandei la Bucuresti au organizat Forumul de afaceri romano-thailandez prilejuit de vizita in tara noastra a unei delegatii de oameni de afaceri thailandezi conduse de Pramode Vidtayasuk, Director General din cadrul Ministerului Industriei din Thailanda.

La eveniment au participat 16 companii thailandeze din diferite domenii de activitate, interesate sã gãseascã parteneri de afaceri în România, precum si membri ai comunitatii de afaceri thailandeze prezente pe piaþa României.

In deschiderea Forumului, Ambasadorul Republicii Thailanda in Romania, Rushda Thavaravej, a afirmat ca “aceasta misiune economica thailandeza in Romania este benefica pentru strangerea relatiilor de cooperarea economice intre Romania si Thailanda. In prezent, Romania se afla intr-un stadiu de dezvoltare in care firmele thailandeze ii pot oferi produse de calitate: materii prime pentru industrie si marfuri pentru populatie”.

Citeste si:  Brandurile proprii fac diferenta intre retaileri

Gheorghe Vlad, consilier in cadrul Ministerului pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale a spus faptul ca “evolutia schimburilor comerciale dintre Romania si Thailanda inregistreaza o evolutie pozitiva, dar din momentul in care Romania a devenit membru cu drepturi depline a Uniunii Europene ne putem astepta la o tendinta de crestere a importurilor thailandeze in Romania”.

Schimburile bilaterale romano-thailandeze au crescut considerabil în ultimii ani, ajungand la 31.08.2007 la 87,5 mil. USD, din care export romanesc 6,5 mil. USD si import 81,0 mil. USD. La data de 31.03.2007, investitiile thailandeze directe in Romania totalizau 12,0 milioane USD, fiind inregistrate 15 societati comerciale cu participare thailandeza de capital (locul 49 in topul tarilor cu investitii straine directe in Romania).

“Este important sa stabilim legaturi intre tarile noastre si sa comunicam intre noi, acest eveniment fiind un prilej bun pentru a crea aceste legaturi”, a declarat Pramode Vidtayasuk, Director General in cadrul Ministerului Industriei din Thailanda.

Pramode Vidtayasuk a prezentat firmele thailandeze venite in Romania pentru a stabili parteneriate de afaceri cu firme romanesti. In incinta Camerei au avut loc apoi intalnirile programate intre reprezentantii firmelor thailandeze si romanesti prezente la Forum.

Citeste si:  Puiul romanesc asteapta ajutor de la stat