Dosarele cu VIP-urile carora le sunt cercetate si desecretizare conturile sunt in buna masura rezultatul unor informatii false, lansate intentionat de anumite persoane din cadrul unor institutii publice, care doresc sa le fie aparata identitatea. Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) nu are in lucru la aceasta ora decat cateva dosare sonore, pe competentele sale de spalare de bani si finantare a unor acte de terorism.

In plus, exista trei lucrari cerute de Parchetul Inaltei Curti, din luna septembrie a acestui an pana acum, care nu privesc persoanele de pe listele publicate. Numele grele ale politicienilor din segmentul PNL nu au, inca, acoperire in dosarele oficiale, fata de acestia neexistand nici un fel de indicii la aceasta institutie, nici macar la Directia de analiza fapte conexe a acestei institutii.

Dar, surse avizate confirma ca, totusi, numele premierului Tariceanu apare pe o astfel de solicitare a DIICOT din Parchetul ICCJ catre institutii bancare din Romania. Informatii venite din perimetrul Parchetului Inaltei Curti arata ca anumiti procurori, care profita de independenta acordata de noile legi ale Justitiei, vantura unele dosare, probabil pentru a raspunde unor interese din aria obscurantismului politic al momentului. Miza scandalului „Desecretizarea conturilor VIP“, care este exclusiv politica, se joaca la masa DIICOT din Parchetul Inaltei Curti, loc unde se petrec fapte inexplicabile. Nu mai este un secret pentru nimeni ca tinta principala a anchetatorilor o reprezinta persoanele de la varful Grupului Rompetrol.

Citeste si:  Romanii, cel mai bine platiti in Elvetia

Ancheta impotriva lui Dinu Patriciu si a altor persoane, chiar cetateni straini, in care s-a fortat, in luna mai a acestui an, arestarea omului de afaceri, a avut la baza un document-cheie. Care confera anchetei, pe ansamblul ei, nulitate de drept. Este vorba de raportul Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), emis in luna mai 2004 de fostul presedinte al Oficiului, Ioan Melinescu. Acesta este un protejat al PSD.

Autor: Adina Anghelescu, Razvan Savaliuc