– Fundatia Ronald S Lauder Romania a anuntat, ieri, lansarea Colegiului teoretic de business, media/publicitate si relatii diplomatice

– Scoala va cuprinde un program de instruire suplimentar pentru obtinerea certificatelor S.A.T, IELTS, TOEFL, necesare admiterii in universitatile din strainatate

– Cei care vor incepe aici cursurile din 1 septembrie vor beneficia de laboratoare, biblioteca, spatii de recreere si activitati sportive, sala de mese, asistenta medicala si paza permanenta

Fundatia Ronald S Lauder Romania a anuntat ieri lansarea la 1 septembrie 2006 a Colegiului Lauder Reut Romania, cu profil teoretic (uman si real). Spectaculosul insa abia acum apare. Pentru prima oara in Romania, elevii vor putea opta aici si pentru o pregatire practica in domeniile business, media/publicitate, relatii diplomatice.
Liceul va oferi oportunitati academice si sociale care sa avantajeze, conform programului Gifted Education, dezvoltarea copiilor cu talente si abilitati speciale. Scoala va cuprinde un program de instruire suplimentar pentru obtinerea certificatelor S.A.T, IELTS, TOEFL, necesare admiterii in universitatile din strainatate. Elevii vor beneficia sistematic de vizite ale liderilor locali si straini, ale vorbitorilor nativi de limba engleza si ebraica. Astfel, viitorii ablsoventi vor avea la finalizarea studiilor un CV complet, competitiv si adaptat cerintelor pentru obtinerea burselor la universitati straine.

Citeste si:  Vacanta impinge 100.000 de romani sa ia credite

De 10 ani in Romania

Scolile, gradinitele, colegiile liceale si universitare Lauder sunt, de 20 de ani, cunoscute si cautate in Europa, gratie nivelului si standardelor academice. Complexul Scolar Lauder Reut Romania este parte a acestui proiect educational generos, demarat in anii ´80 si sprijinit de Fundatia Ronald S. Lauder in alte 15 tari europene.
Centrul se dezvolta rapid, ca si cele peste 50 de unitati scolare de acest fel din Europa, pe fondul invatarii multiculturale, cu o oferta educationala bilingva (romana-engleza). In prezent Lauder Reut, una dintre institutiile private de elita, care s-a dezvoltat ca alternativa de succes la invatamantul de stat din Romania, gazduieste 260 de elevi si cuprinde o gradinita, scoala primara si gimnaziu. Aici, elevii sunt pregatiti pentru mediul universitar national si international, prin parteneriate directe cu colegii si universitati din Marea Britanie, SUA, Israel, precum si prin asigurarea unui sistem de obtinere a burselor de studiu in strainatate.

Dotari de ultima ora

Citeste si:  Noi taxe de aeroport in Uniunea Europeana

La capitolul dotari, complexul dispune de laboratoare, biblioteca, spatii de recreere si activitati sportive, sala de mese etc. Programul zilnic cuprinde doua mese principale si doua gustari, program de recreere, asistenta medicala si paza permanenta. Scoala isi desfasoara activitatea in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Complexul scolar Lauder Reut se afla sub patronajul si finantarea Fundatiei non-profit Ronald S.Lauder Romania. La randul sau, aceasta este afiliata Fundatiei Internationale Ronald S. Lauder, care asigura sprijin financiar substantial scolilor si gradinitelor infiintate in fiecare tara europeana. Fondurile alocate de catre Fundatie sunt completate de contributiile parintilor, de donatii si sponsorizari. In Romania, Fundatia Ronald S. Lauder Romania este condusa de Consiliul Director, al carui presedinte este Tova Ben Nun.

Autor: Simona Tudorache