Producătorul auto Dacia a anunţat lansarea pe piaţa din România a serie limitate Duster Extreme, cea mai echipată versiune a modelului fabricat la Mioveni.

“Beneficiind de un look exclusiv, noua serie limitată oferă în standard toate echipamentele disponibile pe versiunea superioară de echipare ‘Prestige’, la care se adaugă dotări precum funcţia mâini libere, camera multiview sau avertizorul pentru unghi mort. La interior, Seria Limitată Duster Extreme dispune de scaune faţă încălzite, cu tapiţerie specifică şi cu elemente de design de culoare orange. Atât volanul cât şi maneta schimbătorului de viteze sunt îmbrăcate în piele”, se arată într-un comunicat al producătorului auto.

Conform aceleiaşi surse, sunt disponibile două versiuni de motorizare, una pe motorină şi alta pe benzină: Blue dCi 115 şi TCe 150.

Dacia mai anunţă că automobilele din seria limitată pot fi comandate începând de luni în întreaga reţea de agenţi autorizaţi din România, la preţuri cuprinse între 21.900 de euro şi 22.550 de euro.

O acţiune colectivă în justiţie ar putea fi lansată în zilele următoare în Franţa împotriva constructorului auto Renault, din cauza problemelor de fiabilitate ale motorului pe benzină 1.2 litri TCe, informează săptămânalul “Le Journal du Dimanche”.

Între 2012 şi 2016, acest model de motor conceput de Renault a echipat mai multe vehicule ale mărcii franceze dar şi cele ale mărcilor Nissan şi Dacia.

Potrivit “Le Journal du Dimanche”, mai mulţi clienţi francezi se plâng de un supraconsum de ulei în cazul vehiculelor echipate cu motoarele 1.2 TCe. În aceste condiţii, avocatul Christophe Leguevaques a decis să acţioneze Renault în justiţie, convins că producătorul auto era conştient de defectele motoarelor 1.2 TCe. “Avem în vedere două lucruri: pe de o parte că Renault cunoştea problemele acestor motoare încă din 2015 şi a continuat să vândă automobile cu motoare viciate…şi că a făcut ceea ce se cheamă o înşelătorie”, afirmă avocatul Christophe Leguevaques.