De la Cupertino, Tim Cook, CEO-ul companiei Apple, a prezentat Apple Watch Series 9 si Ultra 2, precum si noile iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro si iPhone 15 Pro Max.

Noile modele ajung in Europa pe 22 septembrie. Apple nu doar ca nu a marit preturile, ba chiar le-a redus. La iPhone 15, e o reducere de pana la 100 de euro.

Tim Cook a prezentat noile produse – Apple Watch Series 9 (acum 100% neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon), Apple Watch Ultra 2 si patru noi iPhone-uri: 15 si 15 Plus, precum si 15 Pro si 15 Pro Max.

iPhone 15 trece la USB-C

Bineinteles, toti ochii au fost atintiti asupra noilor smartphone-uri Apple. Obligata de legislatia europeana, compania Apple a oficializat, asa cum era de asteptat, adoptarea portului USB-C. A disparut, asadar, sistemul propriu Apple, Lightning. Chiar daca initial Apple nu a vrut sa se conformeze cerintelor Uniunii Europene privind uniformizarea porturilor de incarcare, pentru a reduce numarul de cabluri, pana la urma, Apple s-a conformat. Adaptorul de retea nu va fi inclus, pentru a reduce amprenta de carbon, ci va fi vandut separat la pretul de 25 de euro.

In Statele Unite, iata care sunt preturile (nu uitati insa ca in Europa, de regula, sunt ceva mai mari) :

* iPhone 15 incepe de la 799 dolari;

* iPhone 15 Plus incepe de la 899 de dolari;

* iPhone 15 Pro incepe de la 999 de dolari;

* iPhone 15 Pro Max  costa 1.199 de dolari.

MM