Pot aparea rezultate dezastruoase cand nu se construieste cu grija o fundatie solida sub care un nou Parteneriat sau Alianta Afaceriala sa isi poata dezvolta in siguranta puterea sistabilitatea. Aceasta lista ofera un top zece al pasilor de baza care trebuiesc luati in considerare in inceputul unui Parteneriat sau Alianta Afaceriala care pot micsora sansele unor rezultate negative si poate mari sansa pentru stabilirea unui parteneriat de succes.

1. Dupa alegerea unui potential partener, stabileste idei comune, scopuri si filozofii operand in echipa pe care o dezvolti.

Cauta destula compatibilitate pentru provocarea si stimularea reciproca in timp, ca si prezenta increderii mutuale.

2. Alege au partener ale carui puncte puternice sa complementeze puterile celuilalt si vice versa.

3. Stabileste proiectul sau punctul central al parteneriatului care este creat.

4. Determina felul de parteneriat care va fi creat.

Va fi egal, sau posibil o relatie de asociere sau orice alta combinatie posibila dintre acestea? Factori cum sunt determinarea nivelului de risc financiar, timpul disponibil si energia pentru proiect, si existenta anterioara a oricarei proprietati intelectuale legata de proiect sunt puncte cheie care trebuiesc luate in considerare. Angajarea unui Antrenor care are experienta in acst domeniu este recomandata in timpul stadiilor de formare ale parteneriatului, si oricand acest fel de suport ar fii necesar in viitor, pentru protejarea intereselor fiecarui partener implicat.

Citeste si:  Banca buna trece primejdia rea

5. Dezvolta un plan sigur de compensare financiarapentru profiturile primite, pentru care ambii parteneri sunt de acord intr-un document sau contract semnat.

Reprezentarea legala pentru parteneriat poate fii potrivita pentru acest moment.

6. Determina ce rol joaca fiecare dintre parteneri in cursul proiectului definit si clar documentat pentru referinte viitoare.

Fii raspunzator pentru rolul tau pana cand ambii parteneri schimba structura rolurilor stabilite.

7. Creaza si sustine intentia de a plasa constant in actiune un plan de lucru, revizuire a rezultatelor actiunilor intreprinse, si intreprinde schimburi expediente si necesare care vor sustine sanatatea parteneriatului pe intreaga durata de viata a aliantei.

8. Daca este posibil, obtine suportul sistemului de suport imediat stabilit inainte de intrarea in parteneriat.

Va trebui sa le oferi educatie in legatura cu consumul de timp, bani, energie si alte resurse care vor fii necesare pentru lansarea cu succes a proiectului (proiectelor) pe care le sustine parteneriatul vostru.

9. Intretine sedinte planificate programate regulare pe baza saptamanala.

Citeste si:  Sfaturi pentru obtinerea fondurilor europene

Aceste sedinte vor exista cu scopul de a discuta victoriile si incercarile, ce merge si ce nu, zone de discordie si planificare reciproca pentru cresterea si expansiunea din viitor.

10. Stabileste o perioada de timp minima pe care ambii parteneri o vor abroba ca pe o caluza “fara iesire.”

Noile actiuni necesita timp pentru a fii plantate, udate, si ingrijite si in sfarsit culese.