Comunicarea de succes la diferite niveluri ale ierarhiei organizationale este esentiala pentru dezvoltare si succes. Imbunatateste eficienta comunicarii in organizatia ta urmand sfaturile de mai jos:

1. Comunicarea interna
Comunicarea interna este la fel de importanta ca si comunicarea cu clientii: comunicarea interna de succes este cheia atingerii obiectivelor companiei. Daca exista probleme de comunicare interna, compania va plati cu siguranta pretul pentru aceste probleme.

2. Transforma nevoia unei bune comunicari intr-o politica a companiei
Crearea si mentinerea unei politici care sustine claritatea comunicarii este importanta. Definirea unei politici de comunicare, mai ales in organizatiile mai mari, ii ajuta pe manageri sa stabileasca ce, cand si cu cine doresc sa comunice.

3. Mesajele relevante
Toate mesajele comunicate ar trebui sa fie relevante in raport cu un scop, tinta, sau o strategie a companiei: Mesajul ar trebui sa explice de ce este relevant.

4. Comunicarea bidirectionata
Incurajeaza comunicarea bidirectionata: Este esentiala pentru orice organizatie de succes. Incearca sa raspandesti ideea potrivit careia si cuvantul angajatilor conteaza.

Citeste si:  Cinci greseli pe bursa pe care trebuie sa le eviti

5. Cum gandesc?
Subliniaza rolul informatiilor si feedback-ului pentru motivarea si imbunatatirea performantelor de lucru. Creeaza cutii pentru sugestii sau conturi de e-mail la care angajatii isi pot trimite parerile.

6. Buletin informativ intern
Publicarea unui buletin informativ intern periodic, este o modalitate buna de a oferi ocazia exprimarii opiniilor, anunturilor si stabilirii unei relatii sanatoase intre angajati si manager.

7. Transforma comunicarea intr-un obicei
Comunica in mod regulat cu angajatii. Transforma sedintele lunare sau saptamanale cu personalul, intr-un obicei, astfel incat toti angajatii sa se intalneasca cu managerul, avand ocazia sa discute situatia actuala, planurile lor de viitor si realizarile curente.