Exterior view of modern, white house with garage decorated with wood

Construirea unei case reprezintă un proiect complex, pe care trebuie să-l coordonezi cu pricepere și atenție. Îți prezentăm în continuare care sunt pașii de urmat și materialele necesare pentru realizarea locuinței tale de vis.

Realizează proiectul casei

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este realizarea proiectului pentru casa pe care ți-o dorești. Ai nevoie de instrumente de măsurare, materiale pentru marcarea solului și mai ales îți trebuie analize de rezistență a terenului pe care o să fie șantierul.

În această etapă se recomandă colaborarea cu specialiști care să-ți indice soluțiile optime și să pornești cu cea mai bună variantă de proiect pentru casă. Alege stilul arhitectonic preferat și decide înțelept în legătură cu aspectele de izolații, tip de acoperiș, amplasarea ferestrelor, dimensionarea încăperilor.

Alege antreprenorul pentru construcția casei

Construirea casei reprezintă proiectul tău de suflet, dar ai nevoie de specialiști pentru realizarea efectivă a fundației, a pereților și a lucrărilor de izolație, montarea instalațiilor electrice și sanitare ș.a. Alege o firmă specializată și semnează un contract prin care să stabilești clar obligațiile antreprenorului și planificarea etapelor.

Citeste si:  Ce face un bloc să fie rezistent la cutremure?

Ca să te asiguri că vei colabora cu profesioniști în domeniu, solicită sugestii de proiectare și o listă orientativă de materiale ce vor fi utilizate pe durata construcției. Astfel îți dai seama de experiența lor în domeniu și poți să estimezi nivelul cheltuielilor.

Organizează șantierul pentru construcția casei

Ai pregătit proiectul, echipa de lucru este completă, înseamnă că e momentul să înceapă efectiv construcția casei. Organizează lucrările pe zone de lucru și planifică riguros fiecare etapă, ca să nu te prindă iarna cu exteriorul clădirii neterminat.

Este foarte important să comunici cu echipa și să stabiliți împreună un calendar realist, care să ia în calcul întârzierile inerente în activitatea de construcții. Nu uita că trebuie să ai resursele financiare pentru achiziționarea materialelor necesare la fiecare lucrare din proiectul complex de construcție a casei.

Achiziționează materialele de construcții

Gestionează cu grijă bugetul disponibil și asigură-te că ai suficienți bani ca să duci la bun sfârșit lucrările de construcție pentru casa ta vis. Compară prețurile la diferite magazine online și offline de materiale de construcții. Interesează-te despre ofertele și discounturile disponibile la hypermarketurile de bricolaj, articole pentru casă și grădină, design interior și amenajări exterioare.

Citeste si:  Incalzirea prin pardosea vs. calorifer

O idee excelentă este eșalonarea cheltuielilor pe care le ai de făcut, de când începi lucrările de construcție, până la etapa de finisare. Folosește un card să cumperi în rate fără dobândă* de la Dedeman și astfel faci economii importante pe toată durata proiectului. Beneficiezi de rate convenabile la sute de produse din domeniul construcțiilor, în condiții avantajoase de rambursare a sumelor împrumutate.

Realizează finisajele și recepția construcției

Te așteaptă o perioadă încărcată, în care trebuie să acorzi atenție criteriilor cantitative, dar mai ales celor calitative. Acestea țin de eficiența lucrătorilor și de nivelul estetic al finisajelor casei. Chiar dacă spre finalul proiectului toată lumea este obosită și nerăbdătoare să termine cât mai repede șantierul, este important ca micile retușuri, detaliile estetice să fie realizate fără defecte.

Ia în considerare sugestiile prezentate și la recepția construcției vei avea casa pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna pentru familia ta. Printr-o organizare eficientă și gestionarea inteligentă a bugetului disponibil vei realiza acest proiect complex, în cele mai bune condiții.

Citeste si:  Exproprieri pentru modernizarea caii ferate Bucuresti Baneasa-Fetesti

* Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.