Sa colaborezi cu un agent imobiliar bun este o etapa cruciala daca iti doresti o tranzactie imobiliara fluida si fara probleme. Un lucru care iti permite sa economisesti ore de cautare pe Google. Insa care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand cauti un agent imobiliar? Care sunt elementele de care trebuie sa tii cont atunci cand il cauti? Iti spunem noi chiar acum.

Fa o cautare online

Daca nu cunosti o persoana care a colaborat recent cu un agent imobiliar poti sa incepi cautarea online. Asigura-te ca gasesti o agentie imobiliara in apropiere de tine sau in regiunea in care se afla casa pe care vrei sa o cumperi. Orice agent imobiliar trebuie sa aiba si prezenta online. Sau minim o pagina pe o retea sociala unde sa poata fi contactat cu usurinta. O alta optiune ar fi sa alegi 2-3 case care te intereseaza si sa participi la ziua portilor deschise spre exemplu. Agentul care se ocupa de vanzarea locatiei respective va fi fara indoiala prezent. Poti vorbi cu aceasta ocazie cu agentul pentru a determina daca este cel cu care vrei sa colaborezi sau nu.

Cauta experienta

Cu cat o agentie imobiliara are mai multa experienta cu atat riscurile sa intampini probleme de-a lungul procesului de achizitionare a casei sunt mai reduse. Un agent experimentat te poate ajuta sa eviti tot felul de capcane, te ajuta sa gasesti solutii la diferite probleme. Este in egala masura important sa gasesti un agent imobiliar cu experienta care sa ajute cumparatorii, nu doar vanzatorii. Nu este o idee buna sa alegi un agent imobiliar cu cativa ani experienta in alt oras deoarece nu va cunoaste piata locala. Numerosi sunt agentii imobiliari care lucreaza part time drept urmare nu sunt disponibili atunci cand esti tu sau nu au suficient timp la dispozitie pentru a se ocupa de gasirea casei ideale pentru tine.

Sursa: https://www.seodigg.fr/2022/05/06/tips-pour-trouver-une-bonne-agence-immobiliere/