Insula, de 11 hectare poseda propriul sau heliport.

Agentia imobiliara Knight Frank pune la vanzare o insula scotiana la o suma mai degraba abordabila de 350 000 de lire sterline (aproximativ 415 000 de euro). Conform informatiilor oferite de The National, proprietatea intinsa pe o suprafata de 11 hectare este accesibila la pretul unui apartament de trei camere din Glasgow. Insula se numeste Pladda Rock si este situata la aproximativ 800 de metri de coastele din Arran, in Firth of Clyde.

Pentru iubitorii de natura

Viitorul proprietar va putea beneficia de o priveliste incredibila asupra marii dezlantuite si asupra coastelor scotiene. O intreaga populatie de animale marine locuieste in mediul de pe insula: delfini, foci, pasari migratoare, lotri sau rechini pelerini. Un vis devenit realitate pentru pasionatii de natura si de locuri mai izolate.

Fosta casa a paznicilor insulei este alcatuita din cinci camere, o baie, doua sali de receptie si o gradina. O a doua cladire, care necesita unele reparatii este compusa dintr-un dormitor, dintr-o sala cu dusuri si o bucatarie deschisa.

Un far automatizat pe insula

Pladda Rock gazduieste acest far inca din anul 1970 care nu este cuprins in vanzarea proprietatii. A fost automatizat in anul 1990, un lucru care explica faptul ca insula nu este ocupata de un paznic al farului. Pe insula, un eventual proprietar poate ateriza, fara probleme cu elicopterul.

Agentul imobiliar care se ocupa de vanzarea insulei scotiene a declarat pentru mass media faptul ca oportunitatea de a cumpara o astfel de insula, intacta, in largul coastei de vest a Scotiei nu apare prea des si ar trebui ca doritorii sa profite de aceasta ocazie. Dupa parerea lui este extrem de romantic sa detii propria insula. Cu alte cuvinte, acest proiect de vanzare este mai mult decat captivant.

Sursa: https://www.20minutes.fr/monde/3334315-20220807-envie-deconnexion-ile-ecossaise-vente-peu-plus-400000-euros