“Trebuie sa punem resurse deoparte, ca nu o sa facem din tara un spatiu al inundatiilor anuale. Trebuie sa luam masuri, indiferent cat costa, trebuie sa concentram resurse aici”, a declarat presedintele Traian Basescu ieri, in Harghita, unde a mers sa vada la fata locului efectele produse de inundatii.

Presedintele nu a scapat ocazia de a critica, ce-i drept, voalat, activitatea executivului. Basescu a declarat ca trebuie evitata crearea de categorii diferite de ajutor pentru sinistrati. El a afirmat ca exista in Banat o categorie de sprijin pe care a acordat-o guvernul. Si in Moldova s-a acordat un sprijin si n-ar vrea ca in Harghita sa fie un alt tip de sprijin.

“Guvernul va trebui sa trateze toate zonele afectate in mod egal”, a precizat presedintele Romaniei.

El s-a aratat impresionat de solidaritatea oamenilor din Harghita, de modul in care s-au ajutat si de faptul ca “nu au asteptat neaparat ca militarii sa le scoata malul din casa”.

Potrivit lui Basescu, Romania nu este pregatita pentru tipul acesta de clima si trebuie luat in considerare un sistem de protectie impotriva inundatiilor, chiar si pe paraiele foarte mici.

Citeste si:  Codul lui Vladescu e probabil

Sursa: MEDIAFAX