Seful pesedistilor bucuresteni a pornit cu firul explicatiilor din anul 2000, cand a fost numit ministrul economiei, moment care nu l-a prins “intr-o camasa si doua sandale”, fiind posesorul unor actiuni importante, proprietarul unei case si al unei vile pe care a vandut-o dupa moartea parintilor sai, venituri care nu au fost mentionate in prima declaratie de avere, pentru ca formularele nu contineau rubrici in acest sens.

Liderul PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, a venit, ieri, intr-o conferinta de presa, cu o serie de lamuriri in ceea ce priveste modul in care si-a dobandit averea. D.I. Popescu a iesit la rampa ca urmare a audierii sale si a sotiei la comisia speciala a instantei supreme privind controlul averilor demnitarilor, in baza unei solicitari a procurorului general, rezultata dintr-un demers al Centrului de Resurse Juridice (CRJ), care reclama diferente intre declaratiile de avere.

In replica, Popescu a tinut sa sublinieze ca nu si-a dobandit averea in timpul mandatului de ministru, asa cum acuza CRJ, ba mai mult, oricum intentiona sa autosesizeze comisia respectiva in legatura cu modul in care si-a dobandit averea.

Citeste si:  Certurile aliatilor dau aripi PRM

Pesedistul a explicat situatia terenului de la Azuga, dar si a apartamentului in care locuia, cumparat in ´95 cu 1.800 de dolari si care ar valora acum, conform evaluarilor presei, 200.000 de euro.

“Probabil ca alfabetul incepe cu DIP si se termina cu el”, a comentat D.I. Popescu, ca interpretare a faptului ca din toti cei care se aflau pe lista neagra a CRJ, el a fost singurul audiat. “Sunt doua-trei personalitati la PSD la care trebuie gasit ceva: Adrian Nastase, Miron Mitrea si eu”, a mai adaugat liderul PSD.

Popescu a tinut insa sa se detaseze de actuala conducere a partidului, marturisind ca, de opt luni, de la Congres, nu a mai trecut pe la centru. Pentru DIP, tot Iliescu conduce ierarhia presedintilor de care nu duce lipsa PSD: “Pentru mine, presedintele Iliescu ramane presedinte, indiferent ce se intampla”.

Pesedistul a mai vorbit si despre o serie de intalniri, tinute intr-o locatie, in conditiile in care “inregistratul e sport national”, pe care le-a avut cu pesedisti care “intamplator, o parte dintre ei erau nemultumiti si am plans unul pe umarul celuilalt”, motivele nemultumirii ramanand insa in ceata.

Citeste si:  Curieratul, o piata de peste 130 milioane euro

Autor: Deleanu Valentina