Relatia dintre PC si PD devine din ce in ce mai tensionata. Presedintele conservatorilor, Dan Voiculescu, s-a declarat nemultumit de prezenta PD in arcul guvernamental. Reactia democratilor nu s-a lasat asteptata. Vicepresedintele democrat Ioan Oltean a declarat ca «Voiculescu este in transa».

Dan Voiculescu a cerut duminica seara, in cadrul emisiunii unei emisiuni realizate de Antena 3, iesirea PD de la guvernare. Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a aratat ca Voiculescu este nemultumit de faptul ca activitatea PC nu este luata in serios de liderii democrati. Voiculescu a exclus ca partidul pe care il conduce sa renunte la Coalitie in momentul de fata. “Iesirea PC de la guvernare inseamna sa avem in Romania instabilitate politica, in conditiile in care suntem pe muchie cu integrarea”, a completat Voiculescu.

Dupa integrare, PC renunta la Putere

“In momentul in care ne indeplinim rolul de stabilitate politica, adica Romania va fi integrata in Uniunea Europeana, probabil ne vom retrage de la guvernare”, a atras atentia Voiculescu.

Citeste si:  Ministerul Sanatatii aloca peste 2.000.000 de euro pentru campania de vaccinare

Democratii ataca «solutia imorala»

In urma declaratiilor lui Voiculescu, vicepresedintele PD Ioan Oltean a afirmat ca “Voiculescu este in transa”. El a mai precizat ca PC s-a alaturat PD, si nu invers”. La randul lui, presedindele democrat Emil Boc a afirmat: “Cine este Voiculescu?”

Frunda (UDMR): Voiculescu, incorect

Liderul UDMR, Gyorgy Frunda, a declarat, la randul lui, ca “nu este corect ca un presedinte al unui partid aflat la putere sa ceara unui alt partid aflat in Coalitie sa iasa de la guvernare”. Pe de alta parte, el a precizat ca iesirea PC din arcul guvernamental nu este o solutie nici dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. “Voiculescu vrea sa lase impresia ca se sacrifica pentru tara”, a completat Frunda.

Melescanu (PNL): Situatie anormala

Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a spus ca nu este normal ca partidele din Coalitia aflata la guvernare sa aiba astfel de confruntari. Legat de posibilitatea iesirii PC de la guvernare, Melescanu a afirmat ca, anul viitor, dupa integrare, “totul este posibil”. In acest sens, el a precizat ca posibilele alegeri anticipate pot oferi surprize.

Citeste si:  Tariceanu ii ataca furibund pe Mircea Geoana si ai sai

“Dan Voiculescu vrea sa lase impresia ca se sacrifica pentru tara.”

Gyorgy Frunda

Oltean: Liberalii n-au vrut sa ne dea ministerul!

Ioan Oltean a mai precizat ca democratii au cerut ministerul care se ocupa de relatia cu Parlamentul, insa liberalii au refuzat. La randul lui, Emil Boc a afirmat ca liderii PNL nu s-au consultat cu reprezentantii PD in momentul in care l-au propus pe secretarul de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), Victor Paul Dobre, pentru functia de ministru-delegat in relatia cu Parlamentul. Prima numire a liberalilor pentru acest post a fost deputatul Titu Gheorghiof, care, “din motive divine”, cum a afirmat presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a refuzat propunerea primului-ministru Calin Popescu Tariceanu. Olteanu a precizat, ieri, ca Paul Dobre a acceptat fara rezerve propunerea liberalilor. In ceea ce priveste functia de secretar de stat la MAI, Olteanu a precizat ca urmeaza ca premierul sa discute cu ministrul de interne, Vasile Blaga, pe aceasta tema.

Citeste si:  Casele inundate vor fi reevaluate

Autor: Bogdan Apostolescu