UPC Broadband a anuntat cumpararea operatorului roman, in urma unei tranzactii de peste 400 de milioane de dolari.
va prelua in intregime furnizorul roman de servicii de cablu si telecomunicatii Astral Telecom, pentru 404,5 milioane de dolari, in cea de-a doua tranzactie a anului din punct de vedere valoric, dupa preluarea Connex de Vodafone.

Potrivit comunicatului dat publicitatii de Liberty Global, achizitia asteapta aprobarea autoritatilor romane din domeniul concurentei. Se asteapta ca tranzactia sa fie incheiata in ultimul trimestru al anului.

Valoarea tranzactiei, la care se adauga datorii estimate de 12 milioane de dolari ale companiei romane, reprezinta de 7,8 ori nivelul fluxului operational de lichiditati al Astral Telecom, calculat fara a include economiile rezultate din utilizarea in comun a retelelor.

900.000 de clienti schimba furnizorul

Achizitia va fi realizata prin intermediul subsidiarei Liberty Global din Europa, UPC Broadband. In prezent, actiunile Astral Telecom se afla in proprietatea fondului de investitii AIG New Europe si a unui grup de investitori romani si straini.

Citeste si:  Statul incepe platile catre Bechtel

Compania de cablu si telecomunicatii furnizeaza, pentru aproximativ 890.000 de clienti, servicii video, de voce si date. La rindul sau, Liberty Global este deja prezenta pe piata romaneasca de profil, prin UPC Romania, deservind peste 360.000 de utilizatori. „Aceasta achizitie ne extinde in mod semnificativ activitatile din Europa Centrala si de Est, regiune in care inregistram, in acest moment, cea mai solida crestere a veniturilor si a fluxului operational de lichiditati“, afirma, in comunicat, Mike Fries, presedintele si directorul executiv al Liberty Global. Grupul este cel mai mare operator de cablu in sistem broadband din afara Statelor Unite, dupa numarul de clienti, serviciile sale ajungind, la sfirsitul lunii martie, la 14,3 milioane de utilizatori.