Hill International Inc, firma de consultanta in domeniul constructiilor, a castigat doua contracte pentru furnizarea de asistenta tehnica si servicii manageriale pentru o serie de proiecte legate de modalitati de tratare a apelor uzate si de gestionare a deseurilor solide din Romania.
Primul contract a fost realizat in colaborare cu Ministerul de Finante, compania multinationala si partenerii sai, grupul Louis Berger si firma Beture, care vor furniza asistenta tehnica si servicii de administrare manageriala a constructiilor in timpul reabilitarii si extinderii unui sistem de alimentare cu apa, a unei retele de canalizare si a unei unitati de tratare a apelor uzate din Ramnicu Valcea.

Potrivit lui Stelian Negrea, purtator de cuvant al ministrului de Finante, Hill International a castigat licitatia pentru acest proiect, dar contractul nu a fost inca semnat. Fondurile necesare proiectului vor fi alocate de catre Banca Europeana in cadrul programului ISPA in Romania.

Al doilea contract a fost incheiat cu Ministerul Integrarii Europene, aici Hill International va avea ca parteneri companiile Eptisa si MVV Energie. Consortiul format va furniza pregatire si asistenta tehnica catre autoritati locale si regionale pentru imbunatatirea serviciilor de prelucrare a deseurilor solide din Romania. Acest contract se intinde pe o perioada de un an si are o valoare totala de aproximativ 2 milioane de euro.

Citeste si:  Legea migratiei politice scapa de unele prevederi aberante

Hill International are in jur de 800 de angajati in 21 de locatii din lume si se ocupa de consultanta tehnica in domeniul constructiilor. Recent, revista Engineering News-record a clasat compania pe locul 18 din Statele Unite in domeniul respectiv.

Autor: Bogdan Asaftei