PSD ia in calcul initierea procedurii de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, daca seful statului va continua „actiunile neconstitutionale, pozitiile si afirmatiile publice impotriva PSD”.
Anuntul a fost facut ieri de presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, dupa ce a participat la deschiderea cursurilor Scolii de pregatire a Tineretului Social Democrat. „Nu am luat o decizie in acest sens. Este absolut inadmisibil ca, de luni intregi, singura grija a lui Traian Basescu sa fie hartuirea liderilor si a membrilor PSD, a presedintilor de consilii judetene sau a primarilor acestui partid”, a spus Nastase.
Presedintele Traian Basescu a fost tinta predilecta a lui Adrian Nastase si in discursul pe care presedintele PSD l-a tinut in fata tinerilor social-democrati.
„Domnul Basescu isi permite sa critice PSD, despre care spune ca nu este un adevarat partid social-democrat, ca si cum cineva care a trecut PD peste noapte din zona de stanga in cea de dreapta poate sa judece daca un partid este cu adevarat social-democrat. Traian Basescu ar trebui sa fie nu jucator intr-una dintre echipe, ci mediator, conform Constitutiei. Prin modul in care actioneaza presedintele se creeaza o problema privind credibilitatea institutiei prezidentiale”, a spus Nastase. Suspendarea este o etapa din procedura de demitere a presedintelui, prevazuta de Constitutie, care presupune organizarea unui referendum. Nu este prima data cand PSD ameninta ca va apela la aceasta prevedere, aproape imposibil de pus in practica.
La Scoala de pregatire a TSD era asteptata ieri dupa-amiaza si Elena Udrea, sefa Cancelariei presedintelui Basescu. Ea urma sa participe la o dezbatere despre „Conditia femeii in politica”, insa a declinat invitatia pe ultima suta de metri, dupa atacul de dimineata la adresa sefului sau, Traian Basescu.

Citeste si:  Romanii fac renovari pe credit imobiliar

Autor: Silviu Sergiu