Cu toate ca sute de romani s-au aratat dispusi sa le ofere casa si masa, nici un sinistrat din Vrancea nu a acceptat sa plece. Dupa inundatiile din 13-15 iulie, romani din toate colturile tarii au sunat la Prefectura Vrancea pentru a oferi gazduire celor ramasi sub cerul liber. „Cei din Vadu Rosca sunt oameni in varsta si nu accepta sa-i duci in alta parte. Ei nu voiau sa iasa din casa cand venise potopul, dar sa plece acum in alta localitate?”, a declarat Marin Bejan, secretarul Primariei Vulturu.
De altfel, pentru cei din Vadu Rosca au venit cele mai multe oferte de cazare si chiar de improprietarire. Unii nu eu ezitat sa ceara in casatorie sinistrate din cel mai afectat sat din Vrancea, dar vaduvele si celibatarele au declinat propunerile.
Oamenii spun ca nu vor sa plece intrucat asteapta sa ia in primire materialele de constructii cumparate de guvern si locurile de casa pentru a-si face noi locuinte pana la venirea iernii. „Fie viata cat de grea, tot mai bine-i in bojdeuca mea, cu baba mea!”, ne-a spus Ion Dascalu, un sinistrat din Nanesti. „Am avut o oferta chiar aproape, peste Siret, in Galati. Cineva dadea gratuit casa, cu ferma si teren. Nimeni nu a dorit sa plece. Ofertele stau lipite pe geamul primariei”, ne-a spus Neagu Stoica, primarul din Nanesti. Sinistratii nu vor sa plece de acasa, preferand sa-si carpeasca locuintele, fiecare dupa puteri.

Autor: Silvia Vrinceanu