Proprietatile curative ale Bailor Telega din judetul Prahova au depasit granitele tarii, fiind recunoscute recent chiar de Institutul Balnear Francez, care a confirmat ca apele cloruro-sodice din localitate ocupa locul doi in Europa si locul cinci in lume in ceea ce priveste contributia in vindecarea a numeroase boli.

Baile Telega se afla in centrul localitatii cu acelasi nume, fiind formate prin prabusirea unei vechi ocne de sare, iar lacul format are o suprafata de 1.500 de metri patrati si o adancime de aproape 100 m.

Concentratia de clorura de sodiu este de peste 270 grame la litru, dar apa mai contine si clorura de potasiu, clorura de amoniu, clorura de calciu, sulfat de magneziu, bicarbonat de magneziu si bicarbonat de zinc, ce au un efect benefic in tratarea unui numar mare de afectiuni cu o patologie diversificata.

Datorita concentratiei mari de sare, aici se pot trata toate formele de reumatism, nevralgii, sciatica, lumbago, nefrite, artrite si arterite, maladii cronice ale aparatului locomotor, rahitism si anemie.

Pana in 2007 se intentioneaza construirea in zona a unui motel cu 24 de camere si a unui complex de sanatate.

Autor: Cosmin Anghel