Intre factorii determinanti care contribuie la desfasurarea in bune conditii a unei vacante in Europa, se numara si transportul. Din acest motiv, pe langa faptul ca trebuie sa gaseasca cazare din timp, turistul roman care doreste sa plece intr-o vacanta va trebui sa se gandeasca serios la mijlocul de transport cu care va ajunge acolo. Din experienta miilor de persoane aflate in aceasta situatie la un moment dat, se desprinde ideea ca transportul international cu autocarul este o buna optiune.

Azi, calatoria cu autocarul se dovedeste a fi foarte populara, cel putin din urmatoarele motive:

1. Nu impune acel stres experimentat in spatele volanului: La modul general, conducerea unui vehicul poate fi o cauza de stres, mai ales daca este vorba despre distante lungi. Spre exemplu, calatoria cu un autocar Romania Germania se va dovedi foarte relaxanta, spre deosebire de varianta cu masina personala. Sarcina de a fi vigilent ii revine soferului de autocar si nu pasagerului care nu va mai avea grija blocajelor de trafic, a problemelor ce pot sa apara la masina s.a.m.d.

Citeste si:  Audi doreste sa vanda 70.000 de modele Q7

2. Se economisesc bani: Optiunea transport cu autocarul Romania Germania, spre exemplu, se dovedeste a fi mai ieftina decat cea cu propria masina pe acelasi traseu, deoarece pentru cea de a doua varianta trebuie sa se plateasca inclusiv revizia tehnica inainte de a se pleca la drum. In plus, pot exista si alte cheltuieli legate de amenzi sau accidente.

3. Confortul: Datorita tehnologiei, biletul pentru serviciul de transport in Germania (sau in orice tara europeana) poate fi rezervat din confortul propriei locuinte, in functie de ziua in care se decide plecarea. Exista firme, precum www.euro-trans.ro, care asigura curse cu autocarul Romania Germania de mai multe ori pe saptamana. In plus, confortul este asigurat si de interioarele autocarelor: scaune mari si comode, sisteme de divertisment, Wi-Fi s.a.m.d.

Toate aceste motive si multe altele conving pasagerii ca autocarul este o alegere optima de transport! In mod similar calatoriilor cu orice alt mijloc de transport si cele cu autocarul necesita o pregatire anterioara.

5 Sfaturi utile pentru pregatirea plecarii cu un autocar Romania Germania in vacanta

1. Pregatirea unui pachet cu alimente

Citeste si:  Ford reduce capacitatile de productie

De regula, firmele care asigura transport international cu autocarul ofera gratuit si o masa calda pe traseu, insa aceasta nu va fi suficienta pentru o calatorie de mii de kilometri. Nu ar trebui sa se omita adaugarea in bagajul de mana a unor alimente care sa nu se altereze in timpul calatoriei. De asemenea, fructele si apa nu ar trebui sa lipseasca niciunui pasager.

2. Hainele de calatorie trebuie sa fie confortabile

Hainele purtate in timpul calatoriei trebuie sa fie confortabile. Este recomandat sa se evite hainele stramte si rigide. Pentru calatoriile asa lungi pasagerii ar trebui sa aiba la indemana si haine groase, precum un hanorac. Pe de alta parte, trebuie sa se evite incaltamintea cu toc.

3. Adaugarea unei harti in bagaj

Harta le este foarte utila pasagerilor care vor sa stie in orice moment unde se afla. De asemenea, cu o harta la indemana pasagerii vor fi mai atenti la locurile de interes de pe traseu, stiind exact unde sunt localizate.

4. Banii lichizi nu trebuie sa lipseasca din portofel

Citeste si:  Petrom investeste in motorina ecologica

Din portofel nu ar trebui sa lipseasca banii marunti. Nu oriunde se pot face plati cu cardul. De exemplu, pentru toaletele publice sunt necesari banii marunti, pentru achizitionarea unor produse, de asemenea, vor fi necesari banii in monede mai mici, deoarece nu toti comerciantii stradali au posibilitatea de a oferi rest la bancnote mari s.a.m.d.

5. Atentia pentru bunuri

In primul rand, persoanelor care pleaca intr-o vacanta cu mijloace de transport in comun nu le este recomandat sa poarte bijuterii cu o valoare mare, pentru ca pot atrage atentia raufacatorilor. In al doilea rand, cardurile si banii trebuie sa fie puse in siguranta si, de preferat, in cateva locuri din geanta, borseta, in haina purtata etc. Un posibil hot nu va cauta in toate aceste locuri.