Conform celor mai recente date prezentate de Asociatia Consumatorilor din Statele Unite, Infiniti QX de la Nissan Motor a primit cele mai proaste note pentru sistemul electric, sistemul de franare, integritatea structurii si a sistemului informational. Acest model de la Nissan este cu peste 300% mai de neincredere decat un model mediu. Proprietarul unui astfel de vehicul se intreaba zilnic: Ce se intampla cu masina mea?

Ne-a facut placere sa conducem QX in valoare de 50,000$. Acesta masina este extrem de opulenta si sofisticata insa, tineti minte: cu cat o masina este mai complexa, cu atat pericolul de a se strica este mai mare. Acesta regula se potriveste de minune „porcusorului de guineea” QX. Modelul a intrat pe piata in 2004 si a fost primul Infiniti construit in nordul americii.

Lista cu cele mai proaste masini se bazeaza pe trei criterii: testele de siguranta, credibilitate si emisiile de noxe. Clientii au tendinta sa ignore anumite aspecte doar pentru a-si achizitiona masini cu stil, fitoase sau puternice.

Masinile din acest top nu sunt tocmai frumoase si nici sexoase. Unele dintre ele sunt cele mai ieftine de pe piata. Sursa luata in considerare pentru testele de siguranta a fost Asociatia Nationala pentru Siguranta pe Autostrazi din Statele Unite (NHTSA).

Citeste si:  Record de vanzari in 2005 pentru Renault Nissan Romania

Nici o masina vanduta in Statele Unite nu sufera umilinta unei singure stelute la testele de siguranta. Insa multe modele au primit doua stele si au fost incluse in lista neagra.

Pentru credibilitate am cautat la Asociatia Consumatorilor din Statele Unite. Pentru valorile reziduale ne-am dus la biblia autoturismelor: Ghidul valorilor reziduale.

Ford Ranger
Pickup-ul 4×4 Ford Ranger a primit doua stele la testele de siguranta. S-a declarat ca acest model are sanse de 30% sa se rostogoleasca la primul accident. Deci incercati sa stati departe de acest vehicul.

Mazda Seria B
Mazda seria B este un fel de fratior al Ford Ranger deoarece are aceleasi probleme. Seria B este una dintre cele mai prost vandute masini de pe piata americana. In primele 11 luni ale anului 2005, Mazda a vandut 5,460 de modele in Statele Unite.

Mitsubishi Lancer
Mitsubishi Lancer sedan a primit doua stele la testele de siguranta pentru impactul frontal. Aceste doua stele inseamna ca ocupantul scaunului din fata ar avea sanse de 25% sa sufere rani care ar necesita spitalizarea imediata sau i-ar pune viata in pericol.

Citeste si:  Infiniti isi construieste propria retea de dealeri in Europa

Nissan Sentra
Nissan Sentra a primit de asemenea doua stele la testele de siguranta pentru impactul lateral. Acest lucru inseamna ca ocupantul scaunului din fata ar avea 25% sanse sa sufere rani care ar necestia spitalizarea imediata sau i-ar pune viata in pericol.

Infiniti QX
Conform Asociatiei Consumatorilor, Infiniti QX SUV este cu 300% mai de neincredere decat un model mediu. Asociatia Consumatorilor a aratat ca Qx a primit note proaste si la credibilitate din cauza sistemului electric, sistemului de franare, integritatii structurii si a sistemului informational.

Chrysler Sebring
Conform celor mai recente date oferite de Ghidul valorilor reziduale, Chrysler Sebring este sedanul anului 2006 cu cele mai proaste emisii de noxe. Ghidul arata ca dupa cinci ani, Sebring 2006 va putea fi vandut cu doar 19% din valoarea actuala.

Ford Freestar
Conform Ghidului valorilor reziduale, Ford Freestar este unul din modelele 2006 care a intrat pe locul doi in ceea ce priveste emisia de noxe. Vandut dupa cinci ani, acest model ar obtine 21% din valoarea actuala.

Jaguar X-Type
Jaguar X sta prost la capitolul emisii de noxe. Acest model aproape ca atinsese locul doi in ceea ce priveste emisia de noxe. La fel ca si Ford Freestar, Jaguar ar obtine peste cinci ani 21% din valoarea sa actuala.

Citeste si:  Alegerea unui automobil, dincolo de utilitate si pret

Kia Optima
Kia Optima nu iese cu nimic din tiparele acestei liste. La fel ca si modelele precedente a obtinut note proaste la testele de emisie denoxe. Rezultatele la testele de siguranta nu au fost nici ele mai imbucuratoare. Vanduta peste cinci ani, Kia Optima ar primi 21% din valoarea actuala.

Mercury Monterey
Avand in vedere ca aceasta lista neagra nu ofera decat deficiente este clar ca si Mercury Monterey nu face abstractie. Rezultatele acestei masini sunt dezastroase de la inceput pana la sfarsit. Atat testele de siguranta cat si rezultatele la emisiile de noxe au avut de suferit. Mercury Monterey nu este pe departe una dintre cele mai bune masini.