Din ce in ce mai multi oameni lucreaza de acasa, ceea ce face necesar un spatiu destinat exclusiv lucrului.

Desi foarte multe persoane isi transforma masa de bucatarie sau canapeaua in birou, cei de la Furnissa SRL recomanda amenajarea unui birou dedicat, care sa separe viata de zi cu zi de perioada de lucru. Acest lucru este esential, chiar daca spatiul de lucru se afla in aceeasi camera cu masa de bucatarie, canapeaua sau patul.

Un birou bine amenajat inseamna, de cele mai multe ori, cateva procente in plus la capitolul productivitate.

Ce reguli trebuie sa fie respectate pentru amenajarea corecta a biroului?

1. Ergonomie. Exista numeroase birouri pentru calculator, insa nu toate sunt ergonomice. Pentru a obtine un spatiu ergonomic, este important ca partea de sus a ecranului computerului sa fie la nivelul ochilor. Scopul este acela de a sta mereu cu spatele drept si cu privirea in fata.

De asemenea, este important ca distanta dintre ochi si monitor sa fie intotdeauna de minim 50 de centimetri. Cel mai bine este ca bratul intins sa nu atinga monitorul.

Citeste si:  "Next Generation Management – de la Idee la Succes”: Oportunitate Unică pentru Antreprenorii Români în Era Digitală

2. Scaunul. Pozitia corecta la birou depinde foarte mult si de scaunul folosit. Scaunele de bucatarie, canapeaua sau diverse alte elemente de mobilier de acasa pot fi confortabile pentru termen scurt, insa nu se dovedesc eficiente pe termen lung. Este important sa se aleaga un scaun cat mai ergonomic, care sa poata fi reglat pe inaltime, sa aiba spatar flexibil si sa se roteasca.

3. Lumina. Cat de importanta este lumina intr-un birou? Foarte! Cu cat exista mai multa lumina naturala, cu atat mai bine. Tocmai de aceea, locul perfect pentru plasarea biroului este in fata unei ferestre sau paralel cu aceasta. Lumina naturala nu oboseste, iar pozitionarea biroului langa fereastra ofera o deschidere catre spatiul exterior, care poate spori capacitatea de concentrare. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa existe lumina artificiala. Din contra. Cu cat mai multe lampi cu lumina rece, cu atat mai bine.

4. Spatiile de depozitare. Amenajarea biroului de acasa poate sa reprezinte o problema in ceea ce priveste spatiul. Cu toate astea, trebuie sa se amenajeze spatii de depozitare pentru documentele si accesoriile folosite la munca. Acestea pot fi simple, sub forma unor rafturi sau in lipsa spatiului, pot fi amenajate direct sub birou.

Citeste si:  18 Martie - Ziua Mondială a Reciclării. Eco Sud SA, compania campioană a investițiilor în infrastructura de mediu și reciclare

5. Elementele decorative. In orice birou trebuie sa existe elemente decorative care sa contribuie la ambienta de lucru. Plantele reprezinta unul dintre aceste elemente si reusesc sa creeze o atmosfera proaspata si aerisita. Conform studiilor, un birou in care exista plante naturale sporeste creativitatea si productivitatea, reducand foarte mult stresul.

Multi oameni iubesc sa lucreze de acasa, iar acest lucru tine, cel mai adesea, de modul in care isi amenajeaza spatiul de lucru. Un spatiu de lucru amenajat corect sporeste intotdeauna eficienta si reuseste sa genereze acea stare de confort pe care fiecare om o cauta.

Tocmai de aceea, este bine sa se acorde putina atentie detaliilor precum biroul, scaunul si accesoriile si sa se mizeze intotdeauna pentru produse de calitate. Mai multe birouri pot fi gasite aici: furnissa.ro/mobilier-scolar/mobilier-informatica.