Liderul PSD Mircea Geoana l-a avertizat simbata pe presedintele executiv Adrian Nastase ca partidul are un singur lider si ca “expunerea mediatica excesiva dauneaza”. Nastase i-a raspuns prompt, amenintindu-l pe Geoana cu o sedinta de partid. Disputa nu s-a purtat barbateste, fata in fata, ci prin intermediul unor interviuri acordate agentiilor de presa.
„Liderul partidului este unul singur, iar aceasta este o regula pentru toata lumea. Adrian Nastase stie ca din partea mea se bucura de tot respectul, dar trebuie sa inteleaga ca, acum, expunerea mediatica excesiva dauneaza. Potentialul sau este insa important si o revenire este foarte posibila daca intelege nevoia de schimbare“, declara Mircea Geoana, presedintele PSD, intr-un interviu acordat agentiei de presa Rompres. Geoana are cu siguranta o problema cu Nastase, vorbind, in acelasi interviu, si despre nevoia de a face o politica „mai putin aroganta”, dar si cu propriul partid, in care a depistat deja o anumita conspiratie.

„Atacurile concertate impotriva familiei mele din ultimele zile au inceput in momentul in care am spus ca PSD este asociat in perceptia oamenilor cu coruptia si ca acest lucru nu poate fi tolerat,” afirma Mircea Geoana. El e convins ca asemenea atacuri vor continua.

Replica lui Nastase

La o zi distanta, Adrian Nastase ii trinteste lui Geoana o replica pe masura. Pe masura lui Adrian Nastase, adica inevitabil ironica. „Am citit cu interes declaratiile lui Mircea Geoana. Consider ca va trebui sa clarificam anumite aspecte la o viitoare sedinta a conducerii partidului. Va trebui sa lamurim, intre altele, daca la Congres s-a stabilit o formula de functionare a partidului 1+599.999 sau daca a fost aleasa o echipa de conducere cu roluri complementare. Eu am inteles ca s-a decis o varianta de echipa. Sper ca nu m-am inselat”, declara Adrian Nastase intr-un interviu acordat ieri agentiei Mediafax.

„Coalitia Binelui” cu Basescu

Geoana ataca si „fortele raului” care „isi dau mina si cumpara, santajeaza sau asasineaza moral pe cei care vor sa schimbe status-quo-ul creat”. Impotriva acestora, el imagineaza o „coalitie a binelui” din care sa faca parte „presedintele actual si fostii presedinti ai Romaniei, alaturi de liderii politici nepatati ai momentului”.