Cu siguranta oricui i s-a intamplat sa se afle pe scaunul de birou si sa admire cu putina invidie pozele prietenilor, care calatoresc in cele mai exotice locuri ale lumii. Pentru multi este simplu: isi cumpara un bilet de avion si isi iau si ei zborul in tarile calde. Pentru altii insa, bugetul nu permite o astfel de extravaganta.

Din fericire, pentru cei din urma exista solutii de finantare care ofera bani rapid, fara stres si birocratie.

Creditul rapid, ideal pentru imprumuturile de vacanta

Ideea de credite rapide a inflorit rapid pe piata financiara din Romania si a ajuns sa aiba un succes extrem de mare din mai multe motive:

  • Sunt usor de obtinut. Cei care solicita un astfel de credit nu au nevoie de foarte multe acte. De cele mai multe ori, se ofera credit doar cu buletinul, fara a fi nevoie de alte acte, precum o adeverinta de venit. Evident, pentru asta este nevoie ca angajatorul sa raporteze veniturile la ANAF.
  • Sunt rapide. Nu degeaba se numesc credite rapide. Pe langa faptul ca se poate obtine un credit fara adeverinta de venit (lisateavet), banii intra in cont in doar cateva ore de la solicitare.
  • Nu este nevoie de o conduita perfecta in relatia cu bancile. Bancile ofera credite tinand cont de relatiile avute de client cu intregul domeniu bancar. In cazul in care s-au intarziat rate sau au existat probleme, un credit de la banca este aproape imposibil de obtinut. In cazul creditelor rapide lucrurile stau cu totul si cu totul diferit, aproape oricine putand sa obtina bani.
  • Se pot obtine bani pentru orice. Bancile intreaba, de regula, care este destinatia banilor. IFN-urile nu.
Citeste si:  O noua lege a investitiilor, din ianuarie 2007

Toate avantajele pot avea dublu tais daca imprumutul nu este administrat corect

In momentul solicitarii unui credit, indiferent ca este vorba despre imprumuturi pentru copii (detalii pe acest link), pentru vacanta sau pentru diverse alte urgente, clientul trebuie sa se asigure ca respecta cateva reguli. In primul rand, trebuie sa isi faca un plan referitor la rambursare si sa asigure ca are de unde sa dea banii inapoi. Daca exista intarzieri foarte mari, dobanzile pot sa devina usturatoare, iar institutiile financiare sa nu mai fie atat de prietenoase cu sunt cu clientii corect.

De asemenea, clientului ii este recomandat sa caute cea mai buna solutie de creditare, in conditiile in care exista zeci de IFN-uri pe piata, sa compare dobanzi si produse si sa citeasca fiecare detaliu trecut in contract. Transparenta este esentiala, iar un client informat este un client care se bucura de toate avantajele pe care le ofera un imprumut.

Citeste si:  Actiunile - alternativa la depozitele in banci

Ideea ca un credit rapid este o solutie nerecomandata, pe care foarte multi oameni o adopta, este gresita. Creditul rapid este un instrument bun, foarte folositor, atata vreme cat este folosit corect.

Tocmai de aceea, inainte de a fi luat trebuie sa se acorde cateva ore pentru informare.