Nissan a incheiat contracte cu o serie de dealeri care doresc sa vanda modelele brandului de lux, Infiniti. “Momentan avem 20 de parteneri in locatii de pe intregul glob. Am incheiat contracte cu marea majoritate dintre acestea, insa nu putem da nume din cauza clauzei de confidentialitate ”, declara Brian Carolin, vicepresedintele Nissan Europa pentru vanzari si marketing. Lansarea brandului pe continentul european va avea loc in anul 2008.

Investitii mari
Anuntul vicepresedintelui vine la doua luni dupa ce surse din randul dealerilor au declarat publicatiei Automotive News Europe ca brandul de lux urma sa fie vandut deoarece nu se stia cat de profitabil putea deveni acesta in Europa.

Investitiile fabricantului auto s-au concentrat pe:
1. Dezvoltarea unui motor diesel, V6 in parteneriat cu Renault;
2. Dezvoltarea retelei de distributie in Europa
3. Upgradarea interiorului modelelor Infiniti.

Carlos Tavares, responsabilul pentru dezvoltarea produselor, nu a confirmat suma investita de Nissan pentru lansarea Infiniti in Europa. Acesta a mentionat, insa, ca fabricantul auto va cheltui intre 10 milioane si 20 de milioane de euro pentru upgradarea interiorului modelelor.

Citeste si:  Cele mai tari masini tunate

“Pregatirea modelelor pentru a intampina cu brio cerintele europenilor le va face si mai atractive pentru clientii celorlalte piete”, explica Carlos Tavares. Un analist european care a preferat sa nu-si dezvaluie identitatea a declarat ca o investitie de 500 milioane de euro ar fi necesara pentru a dezvolta o retea de dealeri capabila sa vanda 20.000 de masini pa an. Infiniti nu a dezvaluit target-ul de vanzari pentru Europa.

Surse din interiorul retelei de dealeri europeni au declarat ca se tem ca nu vor putea vinde destule modele pentru a acoperi costul investitiei facute de Infiniti. Desi costul investitiei va fi mare. fabricantul auto nu doreste rezultate excelente in perioada imediat urmatoare.

“Suntem constienti de marimea investitiei pentru crearea retelei de dealeri, insa nu ne intereseaza, pentru moment, sa obtinem rezultate exceptionale in vanzari. Nu riscam sa stricam imaginea brandului cu pretul cresterii volumului de vanzari. Am creat un plan destul de conservator cu dealerii in ceea ce priveste volumul vanzarilor”, incheie Tavares.

Citeste si:  Razboiul marcilor de lux: Rolls-Royce vs. Maybach

Surse din interiorul retelei de dealeri au declarat pentru Automotive News Europe ca, incepand cu anul 2008, Infiniti va aduce pe vechiul continent clasele: G, M, FX si un model de clasa mica, al carui nume nu a fost dezvaluit.