Dupa ce marii constructori auto europeni si-au decalarat intentia de a investi in tehnologii mai putin poluante, americanii de la Ford anunta ca doresc sa dezvolte propulsoare care functioneaza pe baza de hidrogen. Locul ales pentru aceasta investitie este Marea Britanie, iar suma vehiculata de oficialii Ford se ridica la aproximativ 1,6 miliarde Euro. Motoarele sunt construite pentru a propulsa o noua generatie de autobuze nepoluante. Pe langa aceste propulsoare Ford intentioneaza sa dezvolte o serie de noi tehnologii bazate pe combustibili fosili – motorina si benzina –, dar si pe biocombustibili.

Lewis Booth, seful diviziei Ford Europa a declarat ca: „Credem ca motorizarile nepoluante trebuie dezvoltate pentru a inceta a mai fi doar un capriciu al modei. Acesta este motivul pentru care Ford investeste miliarde in aceste proiecte”.

Booth a declarat ca prima tinta a companiei americane este ca Ford Focus sa poata rula 100 de KM cu doar patru litri de combustibil, iar noxele emise sa se inscrie in cote apropiate de 0%. Aceste tehnologii vor fi dezvoltate pentru toate brandurile europene detinute de Ford: Jaguar, Land Rover sau Volvo.

Ford a demarat aceste investitii intr-un momentul de crestere accentuata a pretului petrolului pe continentul european, reticent la noile tehnologii.