In luna ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit, Volvo Cars a deschis usa viitorului. Volvo C30 Design Concept anticipeaza forma noului C30 care va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris in septembrie 2006.

Volvo C30 Design Concept este o masina sport in doua portiere, cu patru scaune si haion de sticla. Aspectul compact si modern este reflectat intr-o combinatie de doua culori: alb si culoarea bronzului. Designul reflecta in mod evident aspecte imprumutate de la Volvo Safety Concept Car. „Dorinta noastra este sa dam Design Conceptului Volvo C30 o doza de sportivitate si o forma compacta”, explica Steve Mattin, director de Design, Volvo Cars Corporation.

ES – un concept cu un portbagaj inconfundabil
„Haionul exclusivist din sticla dura este inspirat de la clasicul Volvo P180 Es si de SCC concept car. Impactul vizual este atat de deosebit incat nu poate exista nici o indoiala asupra masinii din fata”, adauga Steve Mattin.

Patru scaune pentru ocupantii Volvo C30
Interiorul are un design sportiv . Scaunele din spate sunt individuale facilitand existenta unui spatiu considerabil fata de scaunele din fata. Acestea sunt usor centrate conferind pasagerilor senzatia de spatiu si o vizibilitate foarte buna in fata.
„Spatiul dintre scaune pune totodata in evidenta consola centrala super-subtire. Ace
asta se remarca chiar si din spatele autoturismului, prin haionul de sticla” explica Steve Mattin, director de Design, Volvo Cars Corporation.

Citeste si:  Hyundai prezinta noul design Santa Fe

Spatiu pentru bagaje – daca este nevoie
Volvo C30 Design Concept a fost conceput pentru categoria de persoane care folosesc in mare parte a timpului doar scaunele din fata. In portbagaj pot incapea bagajele de care avem nevoie zilnic, cum ar fi: servieta, echipament sport. Pentru a permite o cantitate mai mare de bagaje unul sau ambele scaune din spate trebuie rabatate.

Sistem audio de inalta clasa
Sistemul audio reprezinta un lucru important penru experienta in condus. De aceea Volvo C30 Design Concept are un sistem audio performant, care in versiunea sa de varf Premium Sound este echipat cu un amplificator ICE Power de 5×130 W realizat de Alpine®, Dolby® Pro Logic II Surround si 10 boxe realizate de Dynaudio® of Denmark.

Motor turbo in 5 cilindri cu 260 CP
Volvo C30 Design Concept masoara 424 cm, cu 23 de centrimetri mai putin decat modelul Volvo S40,dar putin mai lat (178 cm). Sub capota Volvo C30 Design Concept are un motor de 2.4 litri cinci cilindri . Cei 260 CP ofera 5500 rotatii pe minut si un cuplu de 350 Nm intre 2100 si 5000 rot/minut. Masina are o cutie de viteze in sase viteze manuala. Volvo C30 Design Concept atinge 100km/h in 6 secunde si este limitata electronic la 250 km/h.

Citeste si:  Taxa de prima inmatriculare - modificari si rezultate

Rotile au jenti de 19” din aluminiu iar dimensiunea cauciucurilor Pirelli Corsa este de 225/35 R19.Franele Brembo cu etriere de aluminiu si discuri ventilate fata/spate permit o eficienta maxima. „Caracteristicile sportive de condus vor atrage aceasta categorie de clienti. O masina care sugereaza agresivitate si agilitate trebuie sa se comporte pe masura asteptarilor si in spatele volanului”, spune Hakan Abrahamsson, director de proiect pentru C30.