In 2021, modelul iconic Porsche 911 a fost eclipsat de modelul 100% electric al constructorului. Va spunem totul despre acest subiect in cele ce urmeaza.

Constructorul german Porsche si-a dezvaluit recent ultimele rezultate financiare si odata cu ele, cifrele de vanzari pentru diferitele modele din catalog. Rezultate care cuprinde perioada ianuarie-septembrie a anului 2021. O perioada mai degraba fasta pentru constructorul german de masini care a vandut numai putin de 217 198 de masini, cu alte cuvinte, a inregistrat o crestere cu 13% fata de anul trecut.

Modelul Taycan, mai puternic decat iconicul Porsche 911

Conform dezvaluirilor facute de oficialii Porsche, cererile au crescut in toate regiunile de pe glob, cresterile cele mai mari inregistrandu-se in Statele Unite ale Americii, tara inregistrand o cifra de 51 615 de vanzari (spre deosebire de 56 332 in intreaga Europa). Cererea puternica pentru masinile sport a continuat si in al treilea trimestru al anului si constructorul s-a aratat incantat sa aiba posibilitatea de a furniza un numar atat de mare de masini clientilor din intreaga lume in primele noua luni ale anului.

Citeste si:  Modelele 4X4 de la Nissan domina piata europeana

In detaliu, Porsche Cayenne ramane cel mai vandut model al constructorului. S-au vandut numai putin de 62 541 de exemplare, adica cu cateva exemplare in plus fata de Macan care culmineaza la un numar de 61 944 de exemplare. Pe pozitia cu numarul 3 se regaseste vehiculul 100% electric oferit de Porsche, adica Taycan. Acesta din urma s-a vandut in 28 640 de exemplare in ultimele 9 luni ale anului.

Masina electrica a constructorului german isi plateste astfel luxul de a devansa modelul iconic al marcii, Porsche 911. Acesta din urma s-a vandut in “doar” 27 972 de exemplare in anul in curs ceea ce reprezinta 10% in raport cu anul trecut. Va amintim faptul ca recentul relifting al masinii Porsche Taycan include numeroase optiuni care cu siguranta va incanta un numar mare de fani ai marcii. Anul viitor Porsche spera sa ajunga la un numar si mai mare de masini vandute.