Multe persoane sunt satisfacute de o masina atractiva si de incredere. Cheia mentinerii unui vehicul intr-o stare exceptionala este tratamentul corespunzator la care este supus. Majoritatea posesorilor auto duc masina la spalat odata la doua saptamani iar schimbul de ulei il fac la fiecare 3.000 de km parcursi. Acesti oameni considera acest tratament ca fiind unul dintre cele mai bune pentru o masina. Insa vehiculele au nevoie de mai mult pentru a functiona corect si pentru a mentine in parametrii normali factorii de siguranta.

Curele si furtunuri
Inainte de a face un drum lung dupa ce ati depasit cei 50.000 de km parcursi este important sa verificati cureaua de distributie a motorului. In ziua de azi curelele sunt in forma de serpentina iar daca aceasta se rupe este iminenta cedarea sistemului de alimentare. Este bine sa inspectati cureaua pentru a vedea daca exista fisuri vizibile.

Ca si cureaua de distributie, furtunul radiatorului este fabricat din cauciuc. Starea furtunului ar trebui verificata in permanenta. Atat partea de sus cat si cea de jos a furtunului radiatorului se pot rupe datorita presiunii interne sau a expirarii duratei de viata .

Citeste si:  ARO vinde in America pielea ursului din padure

Frane
Sistemul critic al unui vehicul este sistemul de franare. Multi oameni nu verifica placutele de frana decat in momentul in care sistemul de franare da eroare. Trebuie verificat de aseme
nea lichidul de frana, adesea pus intr-un obiect din plastic semiopac pentru a putea fi cat mai vizibil. Mai mult, scurgerile de lichid de frana trebuie remediate. Daca placutele de frana sunt extrem de erodate exista riscul avarierii rotulei. Acest lucru conduce la reparatii extrem de costisitoare.

Lubrifierea
Lubrifierea adecvata reprezinta factorul cheie in mentinerea motorului intr-o stare buna de functionare. Nivelul fluidului ar trebui verificat saptamanal iar schimbul de ulei ar trebui facut in mod frecvent pentru a mentine motorul curat. Verificarea uleiului este cu mult mai comvenabila decat schimbarea motorului.

Degresarea
Compartimentul in care este pozitionat motorul poate arata la fel de bine ca in ziua achizitionarii vehiculului daca este curatat o data pe luna. Degresarea se face in momentul in care duci masina la o spalatorie auto specializata. O multitudine de detergenti pentru degresarea motorului sunt foarte eficienti, chiar si cei sub forma de spray pe care ii avem in propria casa.

Citeste si:  Rent a car Bucuresti un tarif corect si un serviciu de calitate

Curatarea parbrizului
Nimic nu este mai periculos decat sa te asiguri printr-un parbriz murdar. Parbrizul murdar refracta lumina si poate duce la o vizibilitate mica. Exista multe produse bune pe piata si este indicat ca dupa o spalare adecvata a parbrizului sa se intervina si cu o carpa uscata.

Farurile
Un alt aspect care ar trebui verificat in permanenta este sistemul de iluminare. Evident este extrem de periculos sa conduci o masina care are o eroare in sistemul de iluminare.

Cauciucurile
Multi oameni considera ca explozia unui cauciuc poate fi fatala. De aceea este bine sa verificam zilnic presiunea in cauciuc la orice benzinerie. O presiune buna in cauciucuri poate duce la o durabilitate mai mare. Manualul masinii va indica presiunea adecvata in cauciucuri. Un alt aspect demn de luat in considerare este pretul cauciucului. Un set ieftin de cauciucuri poate rezista maximum 30.000 km pe cand unul putin mai scump poate rezista pana la 50.000 km.