Dupa ce a incheiat primul semestru cu un profit operational peste asteptari si previzioneaza beneficii de peste 200 milioane euro la sfarsitul anului, FIAT este in discutii pentru prealuarea pachetului de actiuni detinut la Ferarri de catre Mediobanca.

CEO FIAT, Sergio Marchionne declara luna trecuta: “Compania ar putea cumpara inapoi actiunile pe care le-a vandut in urma cu 4 ani, catre Mediobanca”. Fiat a vandut in 2002 34 de procente din actiunile pe care le detinea la Ferarri catre Mediobanca pentru a iesi din criza. Pachetul a fost achizitionat cu suma de 775.2 milioane euro, insa banca si-a redus gradual pachetul de actiuni prin vanzari successive, pana la 11,7 procente.

Cotidianul italian Giornale a publicat ca FIAT intentioneaza sa ofere cele 1,8 procente pe care le detine la Mediobanca, in schimbul pachetului de actiuni detinut de banca la Ferarri.

Pana in acest moment cele doua companii nu au ajuns la un numitor comun, insa Mediobanca si-a declarat intentia de a vinde pachetul de actiuni de la Ferarri, iar o serie de investitori privati s-au aratat interesati de acesta.

Citeste si:  Noi impozite la autovehiculele de transport marfa

De la venirea lui Sergio Marchionne la timona FIAT, compania a trecut printr-o serie de restructurari, a scapat de datorii si a ajuns pe profit cu divizia auto.