Oriunde ne uitam in jur vedem cum se produc schimbari, e suficient sa citim o revista si iata ca ne sare in ochi un titlu despre schimbarea managementului unei firme, a stategiei sale sau a intregii afaceri in sine.

Gandul schimbarii ne framanta insa de cele mai multe ori il indepartam caci pare prea complicat si irealizabil. Preferam sa spunem ca nu e pentru noi, sau ca nu suntm pregatiti. Vedem mai intai obstacolele. Oare nu a venit momentul sa schimbam totusi ceva, sa riscam pentru a obtine ceea ce vrem cu adevarat?

Se observa din ce in ce mai mult tendinta generala de a schimba stilul de viata si munca desfasurata pentru a simplifica lucrurile, a iesi din agitatia si stresul cotidian, a profita mai mult de beneficiile unei vieti libere.

Multi dintre noi traim cu impresia ca o slujba “serioasa” trebuie sa fie de la 9, 00 la 18, 00 in fiecare zi. Daca insa simtiti ca nu vi se potriveste acest program si nu dati randament, iata insa ca o alta modalitate de luat in considerare ar fi aceea de a avea un serviciu part-time si a lucra si pe cont propriu realizand in paralel ceva ce va pasioneaza.

Citeste si:  Ce sunt si cum functioneaza obligatiunile

Nu trebuie sa va lasati coplesiti mental de un program de la 9 – 18, 00 si sa nu mai aveti timp de nimic altceva! Pentru inceput puteti sa luati o scurta pauza, spre exemplu o vacanta, in care sa va reevaluati cariera si asteptarile. De cele mai multe ori suntem atat de prinsi de treburile zilnice incat nu ne mai permitem luxul de a ne intreba daca ceea ce facem de atata timp este ceea ce ne dorim cu adevarat si daca nu, ce este de facut!

Si cat de diferit este rezultatul muncii noastre atunci cand o facem cu pasiune in loc de nevoie sau obligatie!

Oferiti-va din cand in cand putin timp liber in care sa “visati” la ceea ce v-ati dori sa realizati daca ati putea alege, la ceea ce v-ar pasiona cu adevarat si v-ar inspira – apoi incercati sa faceti cu adevarat ceea ce va doriti si simtiti ca vi se potriveste!

Citeste si:  Afaceri profitabile cu ciocolata

Poate acum visul vi se pare irealizabil si indepartat- nu-l indepartati si mai mult, ci din contra, incepeti sa lucrati la o strategie care sa va ajute sa il duceti la indeplinire!

Daca lucrati intr-un domeniu care nu va aduce satisfactii si v-ar atrage o alta activitate dar nu aveti experienta, incepeti sa adunati cat mai multe informatii despre domeniul care va atrage. Incercati apoi sa va instruiti si in noul domeniu, facand cursuri de pregatire specializate. Consultati-va cu un consultant in resurse umane care va poate ajuta sa va planificati mai usor cariera si va poate indica caile de acces.

Sa nu va fie teama sa schimbati ceea ce faceti acum! Nimeni nu spune ca daca ati lucrat cinci ani in vanzari nu puteti fi si un un bun contabil daca va doriti si perseveranti! Nu va opreste nimic sa lucrati pentru o firma straina unde se cere, spre exemplu, cunoasterea limbii germane, chiar daca acum nu o cunoasteti- e suficient sa va doriti cu adevarat si sa va pregatiti pentru noua schimbare! Nimeni nu se naste invatat, totul se invata!

Citeste si:  Instrumente financiare pentru succesul afacerii tale

Pentru ca schimbarea se produce oricum cu sau fara noi, ramane la latitudinea fiecaruia daca avem curajul sa luam parte la ea sau nu!