Limba lui Shakespeare pare a fi limba in care se construieste globalizarea. Daca acum 500 de ani singurii oameni care vorbeau engleza erau cei care traiau in insulele britanice, astazi aproape 2 miliarde de oameni comunica in aceasta limba, iar numarul lor este intr-o continua crestere.

Desi exista si alte limbi vorbite de miliarde de oameni (chineza sau spaniola), engleza este cea care se vorbeste la cel mai inalt nivel, in toate multinationalele si in toate zonele turistice.

Evident, o asemenea dezvoltare a dus la aparitia unui numar mare de cursuri de limba engleza atat pentru adulti, cat si pentru copii si la transformarea englezei in a doua limba pentru foarte multi oameni din lume. Engleza se invata la scoala peste tot, insa este suficienta educatia scolara sau este nevoie de cursuri suplimentare?

Care este nevoia copiilor de a face meditatii de limba engleza?

Conform celor de la stewartenglishschool.com, cursurile scolare sunt utile, insa nu sunt suficiente pentru un copil care doreste sa stie engleza la perfectie. Tocmai de aceea, este bine ca in particular sa se faca meditatii de limba engleza. Prin meditatii se pot obtine o multime de avantaje care la scoala sunt neglijate:

  • Se poate conversa foarte mult. Conversatiile intre profesor si elev se pot face doar in limba engleza, ceea ce il face pe cel mic sa inceapa sa gandeasca in aceasta limba si sa isi gaseasca mult mai repede cuvintele.
  • Se poate obtine o atentie sporita asupra accentului. Engleza invatata in scoala este, de cele mai multe ori, o engleza ” romaneasca”. Practic, orice englez nativ isi da seama atunci cand o persoana este straina analizandu-i accentul. Totusi, cu o pregatire corecta, copiii pot invata sa vorbeasca la fel cum o face un nativ si sa se integreze mult mai bine in tarile anglofone;
  • Se poate aprofunda gramatica. Desi aproape 2 miliarde de oameni vorbesc limba engleza, putini sunt cei care o vorbesc 100% corect gramatical. Exista o multime de locuri de munca pentru care limba engleza vorbita perfect este obligatorie, iar meditatiile pot ajuta foarte mult in acest sens.

Sunt suficiente meditatiile + cursurile scolare?

Sunt suficiente pentru punerea bazelor limbii engleze, insa ceea ce este necesar pentru orice copil este exercitiul. Tocmai de aceea, specialistii in lingvistica le recomanda parintilor sa vorbeasca frecvent cu copiii in engleza, sa ii indrume spre filme, muzica si carti in aceasta limba si sa ii duca, pe cat posibil, in vacante unde isi pot exersa calitatile lingvistice vorbind cu persoane native. Pentru un copil, limba engleza se poate transforma intr-o a doua limba vorbita nativ, insa este foarte important sa existe exercitiu si sa se inceapa intregul proces din timp.

In felul acesta, creierul asimileaza foarte usor ambele limbi, putand sa faca loc si pentru altele, cum ar fi franceza, chineza sau daneza, limbi foarte folosite la nivel mondial, care pot deschide la randul lor o multime de porti.