Mai este putin si incepe perioada concediilor. Pentru unii! Concedii la munte, la mare chiar si in strainatate. Dar nu uita de bani! Te gandesti cum sa il determini pe seful tau sa-ti dea o marire de salariu sau anumite bonificatii pentru a avea o vacanta reusita, dupa un an plin de munca? Trebuie sa apelezi la mici trucuri de negociere cu privire la pozitia ta in compania respectiva. La locul de munca, orice ar spune „bugetele” pe noul an, important este sa ai posibilitatea de a-ti imbunatati imaginea. Deci fii optimist in ceea ce te priveste si incearca sa sondezi terenul pentru o negociere de venituri clasica. Adica, daca esti pe val, nu rata momentul si discuta despre aportul tau in firma in anul in curs si despre succesele tale – acum este momentul pentru o propunere de marire a salariului. Chiar daca nu vei obtine un spor semnificativ, cel putin vei primi o prima proportionala cu activitatea prestata.

Citeste si:  Cum ne tinem banii in banca fara sa platim impozit pe dobanda

Foarte important! Daca tocmai te-ai intors din mini-vacanta de Paste, nu uita sa-ti inchei interventia cu intrebari despre ce se asteapta de la tine in lunile urmatoare si in ce directie e mai bine sa te dezvolti.
Acum dupa ce te-ai odihnit esti pregatit pentru “provocare”. Asta le va sugera celor care iau decizii financiare in privinta ta ca nu esti interesat doar de bani, ci si de cariera, de progresul profesional. Daca, dimpotriva, treci printr-o perioada de relative insuccese, macar subliniaza-ti bunele intentii, pastreaza-ti optimismul si centreaza-ti atentia asupra solutionarii problemelor. Nu se poate sa nu fi existat, din punct de vedere profesional, si ceva bun in activitatea ta, altfel nu ai mai avea acest job si acum. Alege un moment prielnic si asigura-te ca seful tau direct stie si el asta.

Atentie! Nu exagera! Dimensioneaza emotia pentru a nu friza penibilul. Oamenii uita de multe ori sau poate nu acorda importanta cuvenita unui eveniment care pentru tine a necesitat mult efort si staruinta. Acum ai ocazia sa repozitionezi situatia, creand astfel o punte favorabila negocierii. Ca se face pentru salarii si beneficii sau pentru pozitia ta in companie, negocierea isi are radacinile in afirmarea brandului personal (ceea ce tu ai creat in jurul tau ca imagine care te reprezinta). Folosita intelept, negocierea poate accelera procesul de definire/accentuare a brandului tau.

Citeste si:  Cele trei chei de comercializare catre un CEO