Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca va organiza in perioada 11-13 decembrie 2006 actiunea de preselectare a studentilor solicitanti de locuri de munca in Germania pe perioada vacantei legale de vara-2007 (minim 2 luni), informeaza OMFM.

Pentru a participa la preselectie, studentii trebuie sa aiba vârsta cuprinsa între 18 si 25 ani, sa fie înscrisi la o facultate de stat sau la o facultate particulara acreditata, la cursul de zi (sa nu fie în primul sau în ultimul an de facultate), sa aiba cunostinte foarte bune de limba germana si sa fie apti pentru a desfasura activitati lucrative.

Documentele necesare pentru inscriere sunt copie dupa buletin sau carte de identitate (cu o valabilitate de minim sase luni), copie pasaport (cu o valabilitate de minim sase luni), adeverinta de la facultate în care sa se specifice în ce an si ce tip de cursuri frecventeaza, iar daca este înscris la o facultate particulara sa aduca si dovada acreditarii, foaie matricola pentru anul de studiu 2005-2006, recomandare de la unul din profesorii de cursuri si trei 3 poze tip pasaport.

Citeste si:  Preț-record pentru gaze

Domeniile în care vor activa sunt gastronomie, hotelier, industrial si agricol. Persoanele care se vor prezenta în perioada mentionata vor sustine un test scris în limba germana. Listele cu persoanele declarate admise vor fi afisate la data de 15 decembrie 2006 pe pagina de web a institutiei si la sediul OMFM.

Persoanele care vor prezenta documente falsificate, fie prin stergerea sau adaugarea în mod intentionat a unor date din cuprinsul înscrisului, fie prin contrafacerea întregului înscris, la inregistrarea dosarului personal în banca de date a OMFM, în scopul obtinerii dreptului de a beneficia de un contract de munca în strainatate, vor fi denuntate organelor abilitate pentru cercetarea penala si pedepsirea faptelor comise.

Vor fi acceptate numai dosarele în care se prezinta toate documentele specificate mai sus, dosarul depus constituind primul pas în procesul de recrutare si plasare a fortei de munca în strainatate.