Conform informatiilor primite de la mass-media americana, patronul Tesla si SpaceX a inceput sa faca curatenie in randul conducerii retelei sociale, concediind numai putin de trei persoane joi seara.

“Pasarea este eliberata”, acesta este tweet-ul trimis de Elon Musk. Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, patronul Tesla si Space X, tocmai a achizitionat in mod oficial joi, 26 octombrie, celebra retea sociala Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari conform mass-mediei americane printre care Reuters si New York Times.

Conform unor surse apropiate dosarului, directorul general Parag Agrawal, directorul financiar Ned Segal si directorul de afaceri juridice si politice Vijaya Gadde au fost concediati deja de Elon Musk. Agrawal si Segal se aflau la sediul Twitter din San Francisco in momentul in care acordul a fost incheiat si au fost condusi la iesirea din sediu.

In ultimele zile, semnalele ca aceasta operatiune era iminenta s-au multiplicat. Multimiliardarul a fost la sediul Twitter miercuri. Joi, angajatii Twitter au primit o invitatie la o sedinta generala, in cele din urma anulata pana la noi ordine. Conform Wall Street Journal, bancile participante la finanatarea operatiunii au inceput sa trimita bani in aceeasi zi. In plus, New York Stock Echange la care Twitter este cotat, a indicat in cadrul unui anunt ca actiunea urmeaza sa fie suspendata vineri inainte de deschiderea sedintei.

Citeste si:  Aderarea la UE aduce Romaniei o mai mare implicare in procesul decizional

Presat de timp si de justitie

Elon Musk era presat de timp: un judecator ce are sarcina de a regla problemele dintre cele doua parti a dat termen ambelor parti sa se puna de acord, in caz contrar un proces ar urma sa aiba loc in noiembrie. La cateva zile de la deschiderea procesului pe care Twitter l-a implementat, Elon Musk a propus in cele din urma inchiderea tranzactiei la pretul convenit initial.

Sursa: https://www.lefigaro.fr/secteur/high-tech/l-acquisition-de-twitter-par-elon-musk-devrait-etre-officialisee-vendredi-20221027