Cabinetul Tariceanu nu a reusit sa-si convinga nici macar propriii parlamentari de “urgenta” celor aproape 200 de acte normative pentru care i-a adus la Bucuresti in timpul vacantei parlamentare. Ieri, la Senat, cele mai multe comisii fie nici nu s-au intrunit, fie au lucrat in lipsa de cvorum.
Comisia Juridica a dat avize mai multor proiecte de legi cu doar doi senatori in sala. Ce-i drept, balanta Putere-Opozitie era cat se poate de echilibrata: 1 la 1. Dupa mai bine de trei ore de discutii, intrerupte de pauze dese si unele destul de indelungate, semn al dorintei senatorilor de a munci, comisia a reusit sa adune cvorumul, adica minimum 6 senatori, dar Puterea a ramas in minoritate, cu unul sau doi.

Senatorul liberal Norica Nicolai a fost singurul reprezentant consecvent al Puterii, dar numai in ceea ce priveste prezenta, nu si in declaratii. Initial, ea a sustinut ca are delegatie sa voteze pentru colegii din Alianta pentru Nicolae Vlad Popa. In momentul in care a aflat de la jurnalisti ca Popa nu confirma spusele sale, Norica Nicolai s-a razgandit brusc.

Citeste si:  Ministerul Agriculturii a interzis vanatoarea in Braila

“La aceasta comisie scaunele nu voteaza singure”, a spus Nicolai. Cu toate acestea insa, chiar vicepresedintele Comisiei, senatorul PSD Doru Ioan Taracila, a afirmat ca membrii Comisiei au dat 17 avize.

Opozitia, nemultumita

Atitudinea senatorilor Puterii de a ignora sesiunea extraordinara convocata chiar de reprezentantii partidelor lor a enervat vadit senatorii din Opozitie. In semn de protest ei au decis sa isi vada de treburi in teritoriu pana luni, cand e convocata o sedinta in plen. “Sunt navetist de 700 de kilometri. Ce sunt eu, bataia lor de joc sa bat drumul pana aici si ei sa nu vina?”, a spus senatorul PRM Liviu Bindea.