Ion Iliescu i-a cerut ieri, public, lui Adrian Nastase sa faca un pas inapoi si sa renunte la platforma sa din interiorul PSD. “Ii cer lui Adrian Nastase sa dea dovada de decenta. La acest lucru ma refer cand ii cer sa faca un pas inapoi, si sa mai astepte, cel putin un an, sa reflecteze si sa-si rezolve problemele din justitie”, a declarat ieri Ion Iliescu la finalul sedintei Biroului Permanent National al partidului. “De altfel, cand se afla in situatia lui, nu poate sa dea lectii altora”, a mai spus Iliescu. El a criticat faptul ca Adrian Nastase este liderul unui grup care intentioneaza sa lanseze public un program politic de reforma a PSD, constituit ca platforma politica. “Nu este potrivit pentru situatia lui sa patroneze un astfel de program”, a mai spus Iliescu.

Rovana renunta la motiune

Unul dintre promotorii platformei politice a lui Adrian Nastase, Rovana Plumb, a declarat ieri ca de fapt nu era vorba despre un program politic. “Sunt o serie de idei, pe care eu le-am mai prezentat in urma cu doua-trei luni intr-o sedinta de partid, si tin de reforma interna din partid”, a spus Rovana, care, astfel, a facut ieri un pas semnificativ inapoi in lupta interna din partid. Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, la randul sau, ca le acorda un timp de reflectie celor care au avut unele “rataciri” pentru a se hotari daca mai vor sau nu sa faca parte din partid. “Am hotarat sa avem toleranta fata de colegii care au avut un moment de ratacire. Dar este inacceptabil sa asteptam pe unii colegi sa se hotarasca. Daca doresc sa faca parte din echipa noastra, sunt bineveniti, daca nu, ii asteptam sa ia o decizie. Daca cineva se gandeste sa faca un alt joc sau o fortare diversionista, se insala sa creada ca reuseste. Sa nu ne prefacem ca nu vedem ce intentie era in spatele tuturor acestor miscari, aceea de a se alatura la o alta formatiune cu un grup de colegi. Acest lucru a esuat si s-a intors cu aceasta tema falsa, pe care noi o respingem”, a precizat Geoana. El a caracterizat sfatul dat de Ion Iliescu lui Adrian Nastase, de a se retrage din viata politica timp de un an, ca fiind “un sfat bun”.

Citeste si:  Capitalul social minim, modificat in functie de inflatie

Inca un deputat PSD demisioneaza

Secretarul general al PSD Miron Mitrea a precizat ieri ca daca se va impune organizarea unui Congres, el nu se va opune lui, si ca nu va mai candida pentru nici o functie in partid. In opinia lui Victor Ponta, dupa viitorul congres nu ar trebui sa mai ocupe functii de conducere Miron Mitrea, Adrian Nastase, Victor Hrebenciuc sau Ion Iliescu. “Este o generatie care are probleme, care s-a epuizat. Il sprijin in continuare pe Geoana”, a spus Ponta. Deputatul PSD Marin Diaconescu si-a anuntat ieri demisia din partid.

Autor: Robert Lorentz