Adrian Nastase spune ca PSD nu va renunta la presedintiile Camerei Deputatilor si Senatului. Pe de alta parte, Radu Berceanu, vicepresedinte al PD, sustine ca Alianta nu a renuntat la schimbarea presedintilor Parlamentului.

Presedintele executiv al PSD a apreciat, conform Mediafax, ca „nu poate sa anunte demisia PSD din functiile de presedinte al Camerei Deputatilor si al Senatului. Aceste functii apartin PSD”. In opinia lui Adrian Nastase, “faptul ca se aduna la «Goldensprit» trei reprezentanti politici si vor ei sa schimbe presedintia Camerelor Parlamentului nu poate modifica acest lucru“. „Alegerile de anul trecut au fost fraudate moral si au fost continuate printr-o solutie imorala, cind presedintele Traian Basescu, prin santaj, a determinat PUR si UDMR sa treaca dintr-o tabara intr-alta“, a afirmat Adrian Nastase.

Rusanu sau Ghiorghiof la Camera, Berceanu la Senat

Pe de alta parte, senatorul Radu Berceanu, vicepresedinte al PD, se anunta drept viitorul presedinte al Senatului, in caz ca Alianta PNL-PD va reusi sa-l revoce pe Vacaroiu. El a spus ca functiile de presedinte ale celor doua Camere ale Parlamentului au fost negociate inca de la sfirsitul anului trecut intre PD si PNL. „In decembrie s-a discutat despre cele doua functii. Atunci, PNL si-a ales sefia Camerei Deputatilor, propunind-o pe doamna Mona Musca, iar noi am luat Senatul. PD m-a desemnat pe mine, iar la discutii au participat atit Tariceanu, cit si Basescu“, a precizat Radu Berceanu.

Liberalii, pe de alta parte, si-au fixat optiunile pentru presedintia Camerei. Cu sanse egale se afla in cursa deputatii Titus Ghiorghiof si Dan Radu Rusanu. O alta varianta pentru presedintia Camerei este Dan Motreanu, sustinut de tinerii din PNL. In caz ca se va ajunge totusi la schimbarea intre PNL si PD a celor doua functii de presedinte, liberalii se gindesc sa-l propuna pe Melescanu in fruntea Senatului.

Autor: Cristian Oprea