Turismul este un domeniu care ar mai putea fi dezvoltat în Romania, deoarece resursele tarii din acest punct de vedere nu s-au epuizat. In Romania, multe zone inca nu sunt suficient valorizate din punct de vedere turistic, referindu-ne aici nu doar la peisaje, ci si la obicieuri, traditii, gastronomie. Ce ar fi daca ati imbina utilul cu placut si ati dezvolta o afacere in turism? Daca veti face asta, probabil va trebui sa faceti cateva de plasari prin tara pentru a va documenta inainte. Aplicatia online harta Romaniei va poate fi de folos, deoarece va ofera indicatii de drum si va informeaza cu privire la distantele pe care le aveti de parcurs. Mai jos, gasiti cateva idei de afaceri de turism pe care le puteti implementa in Romania.

Turism sportiv – este o forma de turism nisat, care vizeaza o categorie restransa de public, dar care reprezinta o oportunitate de dezvoltare de neratat. In functie de zona geografica, se pot organiza competitii periodice in diverse sporturi, evenimente tematice sau targuri de echipamente sportive. Acestea s-ar desfasura pe mai multe zile si, implicit, participantii ar trebui sa isi gaseasca si locuri de cazare, ceea ce ar duce la cresterea economiei locale.

Citeste si:  Interviul - cale de cunoastere

Turism gastronomic – deschiderea unui restaurant unde sa se gaseasca doar mancare specifica dintr-o anumita zona sau poate chiar un singur fel de mancare, cu diverse sortimente nu are cum sa dea gres. Pozitionat strategic, chiar la intrare intr-o anumita regiune de exemplu, i-ar face pe vizitatori curiosi si dornici sa incerce manacarea, mai ales daca e foarte diferita de zona lor de provenienta.

Turism geografic – multi isi doresc sa ajunga in zone deosebite din tara, insa nu stiu de la cine sa ceara sfaturi sau dupa ce sa se ghideze odata ajunsi la destinatie. O linie telefonica speciala pentru turisti, pe care acestia sa o poata folosi pentru a sti ce nu trebuie sa rateze intr-o anumita regiune si pentru a obtine indicatii cu privire la traseu ar putea reprezenta o afacere. Operatorii ar trebui sa fie foarte bine informati cu privire la zonele geografice, astfel incat turistii sa stie ca pot apela cu incredere la ei.

Citeste si:  Diferite planuri de afaceri

O idee mai neobisnuita, dar care a prins contur in ultimii ani ii vizeaza pe cei care au animale de companie. Nu toate hotelurile accepta animale de companie, asa ca detinatorii trebuie sa le lase la prieteni sau rude atunci cand pleaca in vacanta. “Hoteluri” pentru animale exista, insa nu sunt foarte numeroase deocamdata la noi in tara, asa ca este o piata inca neexploatata, dar care merita mai multa atentie. Deschiderea unui astfel de hotel vine in sprijnul iubitorilor de animale.