grija-pentru-porumbei-se-vede-in-performanta-acestora

Pentru ca porumbeii tai sa fie puternici si sanatosi, mancarea de calitate este esentiala. In concursurile de porumbei, trebuie sa-ti antrenezi porumbeii in functie de tipul de curse la care vor participa. Pentru a-ti antrena porumbeii in mod eficient, vei avea nevoie de alimentele si suplimentele potrivite.

Hrana de calitate superioara

In primul rand, mancarea pe care o oferi porumbeilor tai trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Mixurile de buna calitate trebuie sa fie concepute din cereale curate, cu un continut scazut de umiditate. Amestecurile cu umiditate ridicata si / sau murdare, prafuite si necuratate sunt mai susceptibile la ciuperci, germeni bacterieni si otravuri decat boabele curate in stare uscata. Adevarul este ca germenii din mancare vor afecta performanta pasarilor tale in timpul reproducerii, naparlirii si concursurilor. Hrana pentru porumbei trebuie sa fie proaspata, curata si de cea mai buna calitate.

De asemenea, mancarea trebuie depozitata corect si protejata de umiditate si rozatoare. Depozitarea corecta a hranei este necesara daca doresti sa nu-i fie afectata calitatea. Daca lasi umezeala sa se infiltreze in sac, atunci cel mai probabil va aparea mucegaiul si contaminarea bacteriana, anuland astfel toate eforturile pentru a oferi pasarilor tale cea mai buna hrana.

Citeste si:  Shopping online - faceti cumparaturi in mod inteligent!

Cele mai bune suplimente pentru porumbei

Pentru performante bune, porumbeii au nevoie de suplimente nutritive. Pe acest site sunt disponibile mai multe tipuri de suplimente pentru porumbei, inclusiv suplimente nutritive pentru recuperare dupa concurs, vitamine si aminoacizi, electroliti, proteine si probiotice.

Suplimentele pentru porumbei sunt foarte cuprinzatoare si ar trebui sa faca parte din dieta pasarilor. Aceste produse sunt concepute pentru a avea grija de toate nevoile nutritionale de baza ale pasarilor tale, plus pentru a oferi un sprijin suplimentar sistemului digestiv si imunitar. Ele sunt fundamentul sanatatii si performantei pasarilor tale. Alege un supliment de vitamine foarte cuprinzator, cu accent pe grupul B (vitamine energetice) si vitaminele anti-oxidante (pentru a ajuta la eliminarea subproduselor toxice ale efortului). De asemenea, suplimentele cu minerale sunt foarte importante pentru ca maximizeaza absorbtia nutrientilor din intestin in fluxul sanguin, folosind substante nutritive care seamana cu cele gasite in dietele naturale ale pasarilor salbatice.

Sistemul digestiv al unui porumbel este usor dezechilibrat. De fiecare data cand pasarea face efort, sangele este deviat din intestin pentru a sustine functia inimii, plamanilor si muschilor. Nutritia necorespunzatoare poate afecta intestinul si chimia acestuia, reducandu-i eficienta si facandu-l predispus la un dezechilibru microbian. Pe piata exista suplimente nutritive pentru porumbei special concepute pentru a ajuta la mentinerea unui mediu benefic in intestin. Acestea se numesc probiotice. Aceste probiotice ofera si un sprijin suplimentar sistemului imunitar. Probioticele protejeaza flora intestinala si ficatul, metabolizeaza grasimile si carbohidratii, contribuind, de asemenea, si la eliminarea stresului. Sunt indicate in special dupa efort intens, boala, inainte si dupa expozitii.

Citeste si:  Afla cum poti sa te cazezi ieftin, la o cazare de milioane de stele

Calciul este vital pentru functionarea eficienta a nervilor si a muschilor. Deci, un supliment cu calciu dat cu o zi inainte de concurs si o zi dupa aceea, te va asigura ca pasarile tale primesc cantitatea necesara din acest mineral important. Pe masura ce porumbeii depun efort intens, acestia pierd calciu. Oasele sanatoase si in forma, sustinute de un supliment de calitate, vor inlocui aceste pierderi, mentinand astfel performanta maxima.