Oficialii GM au declarat ca doresc sa cumpere fabrica din Craiova detinuta de Daewoo Romania. Afacerea se va incheia in cand uzina va intra in posesia Guvernului Roman care negociaza in prezent cu creditorii koreeni cumpararea facilitatii. GM se asteapta ca dealul intre Guvernul Romaniei si coreeni sa se incheie in cateva saptamani. Eric Stevens, seful GM Europa a declarat ca: „Fabrica de la Craiova este foarte importanta pentru noi din perspectiva cresterii productiei pe brandul Chevrolet”.

Dupa achizitionarea fabricii de la Craiova GM Europa ar putea produce aici 200 de mii de unitati anual – reprezentand o crestere a capacitatii de productie de 80 de mii de unitati. Surse din interiorul companiei sustin ca GM si-a propus sa produca in Europa Centrala si de Est aproximativ 500 de mii de unitati anual.

De fabrica din Craiova s-au mai aratat interesati si alti producator mondiali precum Ford, Renault Romanian si chinzii de la Chery care vor sa se extinda in Europa. Cristina Nechita, purtator de cuvant la Ministerul Industriilor si Comertului a declarat ca: „Toate companiile interesate de fabrica din Craiova au anuntat ca doresc sa inceapa negocierile pentru tranzactionarea fabricii, abia dupa ce va fi preluata de la creditorii coreeni”.

GM ar fi putut cumpara fabrica de la Craiova in 2002 cand a achizitionat intreg Grupul Daewoo, insa, atunci, planurile americanilor nu au inclus si fabrica romaneasca. Daca va intra in posesia facilitatii craiovene, GM este cel mai probabil sa demareze intai productia modelului Spark.

GM crede ca ar putea vinde mai mult masini Chevrolet, insa se confrunta cu lipsa capacitatilor de productie. Brandul Chevrolet se produce doar in uzinele GM Daewoo din Korea. Avantajul fabricii din Craiova, pe langa cel al costului scazut al mainii de lucru, este ca masinile prduse aici nu mai sunt supuse taxelor suplimentare de import din afara UE.