Seful vanzarilor de la Porsche pleaca in plina glorie. Constructorul german a anuntat ca Hans Riedel va parasi compania din proprie initiativa, iar locul sau va fi luat, temporar, managerul general, Klaus Berning. Riedel este in varsta de 58 de ani si a stat alaturi de Porsche in calitate de director de vanzari, nu mai putin de 12 ani. „Sub conducerea lui Riedel vanzarile anuale au crescut cu aproximativ 18 mii de unitati in primul sau an de manageriat (93/94). Riedel a fost recrutata de la rivalii de la BMW.

“Astazi reusim sa vindem pente 90 de mii de masini, anual” sustine constructorul german intr-un comunicat de presa.

Riedel a jucat un rol important in redefinirea brandului Porsche prin extinderea portofoliului de clienti si sustinerea proiectului SUV Cayenne care a ajuns cel mai bine vandut produs al germanilor. Fostul director de vanzari a reusit sa reduca dependenta Porsche fata de piata americana, echilibrand vanzarile cu cele din zona europeana si cea asiatica.

Citeste si:  Porsche record de inmatriculari in Germania, in 2005

Porsche a anuntat ca a vandut aproximativ 10 mii de unitati Cayman S in ultimul an si spera ca noul director de vanzari, care va veni tot de la BMW in urmatoarele saptamani, sa mentina ritmul de crestere prognozat.

Pentru 2007 a fost estimata o cifra a vanzarilor de 15 de unitati Cayman S si Cayman (versiunea mai ieftina care apare in showroomuri la sfarsitul acestei luni).