Semne bune anul are pentru Putere. Nu insa si pentru PRM, care, dupa pierderea tragica suferita prin decesul senatorului sau de Maramures, Liviu Bindea, a deschis noul an cu un scandal intestin tocmai in “inima sa”, Clujul lui Funar. Hemoragia de inalte cadre clujene a vaduvit deja partidul de inca un parlamentar, deputatul Petre Calian, urmand, dupa o mica ezitare, exemplul colegilor sai de partid din urma cu o jumatate de an.

Cu parlamentarii sindicalisti urmandu-si propriile interese, plus opt parlamentari pierduti pana acum, si cu altii, potrivit unor surse interne, pregatiti sa faca pasul la ofsaid in viitorul apropiat, PRM ar putea pecetlui fara voie soarta opozitiei din Parlament, contribuind la marirea diferentei raportului dintre cele doua tabere. Astfel, Emil Boc capata mai multa libertate de actiune ca primar al Clujului, odata ce liderii locali ai PRM, altii decat Funar, este foarte probabil sa se indrepte catre partidele de la Putere.

Majoritatea conducerii filialei judetene Cluj si-a dat ieri demisia din partid invocand lipsa de reprezentare a celor opt filiale din Ardeal in Biroul Permament al PRM.

Citeste si:  Tratarea depresiei, o afacere optimista

Gestul lor a fost imitat si de catre liderul organizatiei judetene, deputatul Petre Calian, care a cochetat cu retragerea din partid inca de la episodul Ciontu. “Este strigator la cer ca nici un reprezentant al vreunei filiale din Ardeal nu a fost ales in Biroul Permanent. Nici de la Cluj, nici din alt judet. Am asteptat sa se intample ceva, dar toate au ramas la fel”, a spus vicepresedintele de Cluj al PRM, Virgil Pop.

Liderul PRM Cluj, Virgil Pop, spune ca un motiv al demisiei din PRM este si ignorarea de catre centru a filialei. “Presedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, nici nu ne-a bagat in seama”, a declarat Pop.

Alaturi de el au demisionat cinci consilieri judeteni si doi din consiliul local Cluj. PRM ramane in Consiliul Judetean Cluj cu un singur consilier, din sase, iar in Consiliul Local Cluj-Napoca cu doi consilieri, din sase. La nivel de calcul politic, partidul care are cel mai mult de cistigat din aceasta stare de lucuri este PD, al carui lider, Emil Boc, este edilul Clujului. Boc dobandeste astfel mai multa libertate de miscare la nivelul administratiei Clujului. De altfel, senatorul clujean Gheorghe Funar nu ezita sa prezica viitorul politic al acestor “toxine”. “Or sa intre toti in PD. O sa vedeti ca asa se va intampla. Am informatii sigure”, ne-a declarat Funar care nu exclude ca cei care au parasit PRM sa fi recurs la aceasta strategie mana in mana cu reprezentantii locali ai Aliantei DA. Gestul “arivistilor” cum au fost numiti de conducerea centrala proaspetii demisionari ar putea fi urmat pe viitor si de alti membri marcanti de partid, precum deputatul Olguta Vasilescu. Participanta la asa-numita “revolutie a posetelor” peremiste care s-a soldat cu excluderea lui Corneliu Ciontu din partid, ea s-a vazut lasata de o parte la impartirea tortului cu functii de catre Corneliu Vadim Tudor. Nemultumita, deputata se gandeste din ce in ce mai mult la migrarea spre ale taramuri politice. Potrivit unor surse din partid, deocamdata, sefa de la tineret isi freaca mainile satisfacuta de noul curs al evenimentelor si asteapta desfasurarea viitorului Consiliu National pentru a forta promovarea sa intr-o functie mai importanta. In cazul in care C.V. Tudor nu-i va da satisfactie, Olguta Vasilescu ar putea opta fie pentru PC, fie pentru PNL, varianta partidului lui Gigi Becali fiind exclusa, chiar daca aceasta a recunoscut intr-o convorbire cu liderul PRM, ca a tot momit-o cu o functie de vicepresedinte in partidul sau. Panicat de aparitia atator “tradatori” si de vehicularea plecarii si a altor parlamentari precum Liviu Codarla, Leonida Lari, Cristian Stanescu sau Mircea Purceld, C.V. Tudor incearca sa minimalizeze pericolul pregatind pentru saptamana viitoare un Birou Permanent pentru afurisenia “pacatosilor” si restabilirea ordinii.

Citeste si:  Telefonie fara competitie reala

Autor: Marius Vulpe