Cumparaturi online, telemunca, scoala online…computerele ocupa un loc central in viata noastra de zi cu zi. Contin o multitudine de informatii personale, sensibile precum coordonate bancare sau diferite parole. In acest context, ai nevoie de metode de a te proteja de hackeri, de programe-spion sau de programe rauvoitoare.

Fiecare utilizator trebuie sa fie constient de amenintarile existente atat online cat si offline. Bineinteles, Internetul reprezinta principala cale de acces a piratilor informatici. Iata trei metode eficiente de a-ti proteja computerul.

Un antivirus eficient

Alegerea unui antivirus este cruciala pentru a beneficia de cea mai buna securitate online. Este o solutie menita sa te protejeze de amenintarile virtuale precum codurile malware sau programe rauvoitoare. In ziua de azi pot fi de tip ransomware, spybot, spyware, troian, etc. Un antivirus iti ofera si o protectie in timp real impotriva riscurilor legate de navigarea pe web. Bitdefender este ideal pentru cei care au nevoie si de un control parental, care au copii care joaca adesea online.

Citeste si:  Rolul Web-ului in terorism

Securizarea datelor cu ajutorul unor parole

Crearea unei sesiuni utilizator este extrem de eficienta pentru a-ti proteja computerul. Spre deosebire de Administrator, acest profil necesita o parola principala inainte de a se instala sau de a modifica unele elemente critice. Hackerii vor avea deci acces restrans la datele tale, chiar daca au reusit sa intre prin aceasta interfata. Pentru o protectie optima, securizeaza-ti datele confidentiale cu ajutorul unor parole diferite si mai greu de ghicit.

Fa un triaj in computer

Hackerii au o multime de metode si tehnici pentru a intra in sistemele de securitate informatica. In loc sa atace direct, prefera sa incite internautiii sa deschida un site internet sau sa descarce fisiere infectate. Verifica in mod sistematic sursele inainte de a da click pe un element. Fa si un triaj in computer pentru a vedea daca este sau nu infectat cu troieni sau cu alte fisiere contaminate.

Sursa: https://www.mediacritik.com/comment-proteger-ordinateur/