Servere dedicate

SSL este acronimul de la Secure Sockets Layer si reprezinta o tehnologie de protectie a informatiei intre browser si server web. Acest serviciu este deja prezent pe majoritatea site-urilor online si il poti recunoaste prin lacatul verde afisat in partea stanga a adresei web. Atunci cand treci insa de la gazduirea shared sau VPS pe servere dedicate, s-ar putea ca versiunea gratuita sa nu mai fie o solutie optima. Iata ce trebuie sa stii despre acest aspect si cum iti influenteaza business-ul!

Ce dezavantaje au certificatele SSL clasice?

Dupa cum stii deja, un certificat gratuit cripteaza datele confidentiale si nu este necesara o investitie pentru a te folosi de unul. Pe de alta parte, este important sa intelegi ca exista anumite limitari si securitatea nu este neaparat cea mai buna. Spre exemplu, validarea este de tipul DV. Asadar, oricine poate instala un asemenea protocol, atat timp cat este proprietarul unui domeniu. Acesta este un dezavantaj in ochii anumitor vizitatori, deoarece afacerea ta nu va transmite incredere. Firmele stabile pe piata au nevoie de un certificat premium pentru a dovedi faptul ca sunt autorizate si desfasoara activitatile in conformitate cu reglementarile legale.

Citeste si:  Publicitatea pe internet este apreciata de vizitatori drept un lucru informativ

Un alt dezavantaj al certificatelor gratuite pe servere dedicate consta in faptul ca nu beneficiezi de suport tehnic. Astfel, nimeni nu te ajuta atunci cand apar erori tehnice si trebuie sa-ti dai singur seama care sunt solutiile. Certificatele de acest tip sunt utile pentru bloguri si site-uri de prezentare, insa magazinele online vor avea mai multe beneficii daca opteaza pentru varianta platita.

De ce sa achizitionezi un certificat premium?

Indiferent ca decizi sa cumperi certificatul de la un distribuitor autorizat sau de la un reseller, beneficiile se vor observa intr-un timp foarte scurt. Spre exemplu, validarea afisata pe website va fi de tipul OV (Organization Validated). Autoritatea emitenta poate solicita anumite documente in timpul acestui proces, iar perioada de livrare pentru certificat dureaza 2-3 zile. Certificatele de acest tip includ toate paginile principale si un subdomeniu.

Cei care isi doresc mai mult de atat, pot alege varianta Wildcard SSL. Acesta valideaza toate subdomeniile si este ideal pentru brandurile care vor sa imparta site-ul oficial in mai multe sectiuni. Suma anuala pe care o vei plati te ajuta sa beneficiezi de suport tehnic direct de la profesionisti, prin email, chat sau telefon. Asadar, cineva iti sta intotdeauna la dispozitie si te va ajuta sa rezolvi erorile tehnice de pe servere dedicate.

Citeste si:  Toshiba a prezentat cel mai usor notebook din lume

Ce reprezinta garantia asociata certificatelor SSL?

Site-urile de e-commerce si cele pentru generare de lead-uri colecteaza date sensibile de la vizitatori. Spre exemplu, sunt stocate carduri de credit sau detalii legate de transferurile din conturi bancare. Avand in vedere faptul ca alegi sa investesti intr-o solutie premium, criptarea pentru aceste actiuni are loc la un nivel superior si te poti astepta sa nu existe niciun fel de bresa de securitate. Totusi, daca acest lucru se intampla, dispui insa de o garantie ce te va ajuta sa recuperezi toate daunele pe servere dedicate. Aceasta variaza intre 10,000$ si 250,000$ pentru certificatele de la Sectigo si include toate evenimentele ce au avut loc din cauza unei criptari necorespunzatoare.