Urmand succesul avut cu inceperea programului de Weekend MBA in Romania in ianuarie 2006, CEU Business School, cea mai buna scoala de afaceri din regiune si singura din aceasta zona ce se regaseste in analizele educationale ale prestigioasei publicatii Financial Times, a inceput procesul de recrutare pentru cel de-al doilea program ce se va lansa in Romania in septembrie 2006, si anume programul de Masterat in Managementul Tehnologiei Informatiei.

Programul de MSc in IT Management este un program educational de tip American foarte specializat. Descris si ca un mini-MBA axat pe tehnologie, programul se axeaza pe problemele relevante ale managementului tehnologiei informatiei in cadrul industriilor pentru care tehnologia este relevanta, oferind posibilitatea dezvoltarii unui mix unic de abilitati legate de tehnologie si managementul afacerilor.
Programul ofera participantilor posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile necesare pentru a evalua solutii tehnologice si manageriale, si pentru a identifica acea combinatie a acestora ce ar aduce valoare afacerii in care sunt implicati si industriei in care activeaza. Se pune un accent deosebit pe dezvoltarea abilitatilor
antreprenoriale si pe metodele de transformare a cunostintelor tehnologice in aplicatii profitabile de afaceri.
Participarea companiilor si a managerilor din industriile relevante asigura accesul permanent la informatiile relevante din aceste industrii. Sunt explorate ultimele inovatii tehnologice oferind participantilor avantaje competitive in exploatarea acestora si in dezvoltarea de noi produse sau servicii bazate pe aceste tehnologii pentru o mai buna pozitionare pe piata.
In plus, programul adreseaza problema comunicarii dintre oamenii tehnici si manageri, participantii explorand ambele roluri si invatand sa medieze, interpreteze si sa creeze o punte solida intre cele doua grupuri, contribuind astfel la coeziunea interna a organizatiei si la avantajul competitiv al acesteia. Atat continutul programului cat si metodele inovative de predare, cum ar fi proiectele din cadrul companiilor partener, implicarea managerilor si investitorilor din industriile relevante, precum si schimburile inter-universitare stau la baza succesului programului.
Programul se adreseaza in special, dar nu exclusiv, managerilor IT din industriile ce se bazeaza puternic pe tehnologia informatiei, precum si celor ce au un interes in acest domeniu. Dat fiind concentrarea programului pe management mai degraba decat pe tehnologie, acesta ii atrage in general pe cei au deja un bagaj de cunostinte tehnologice solide si doresc sa isi dezvolte abilitatile de management al tehnologiei informatiei. Programul este construit in asa fel incat sa se acomodeze perfect nevoilor specifice profesionistilor si antreprenorilor ce activeaza deja in acest domeniu pentru a le accelera cariera si succesul antreprenorial.
Corpul profesoral al CEU Business School are un mandat special de a pregati studentii pentru a face fata cerintelor complexe ale unei economii globale, in acelasi timp axandu-se pe problemele specifice economiilor in tranzitie din aceasta regiune. Profesorii sunt fie academici fie manageri executivi din industrie, ambele categorii avand o vasta experienta practica in domeniile lor de expertiza. Diversitatea multiculturala a corpului profesoral ofera o
experienta academica internationala si extrem de interactiva.
Cursurile de baza ale programului sunt:
– Advanced Introduction to IT Systems
– Introduction to Marketing
– Developing IT Strategies

Citeste si:  Microsoft va acorda licente pentru unele programe

– Current Issues in IT & Telecoms Management
– Financial Management
– Entrepreneurship in IT & Telecoms
– Introduction to Accounting
– IT Project Management and Costing
– Applied Capstone Project

Cursurile elective includ, dar nu se limiteaza la:
– Transformation of IT Multinationals
– Telecoms Business Environment
– Global Information Society: Trends in Capital, Networks, and Risks
– Supply Chain Management
– Advanced Introduction to IT Systems II

– Economic Analysis of the IT industry
– Topics in IT and Computer Law
– Decision Support Systems
– Security & Control of IT Systems
– IT Solution Selling
– IT Topics in the Banking Industry
International Competitiveness
– Internet Marketing
– Negotiation Skills
– International Legal Environment
– Business Ethics
Programul de MSc in IT Management este puternic sprijinit de catre parteneri strategici si donatori, contributiile acestora subventionand puternic costurile programului. Costul programului ajunge astfel la 7600 de euro, platibili in doua transe, una la inceputul programului, cea de-a doua la mijlocul acestuia. Exista posibilitatea obtinerii de burse de merit, in functie de valoarea profilului candidatului.
Cerintele de admitere includ:
– Completarea unui formular de aplicare – disponibil online la adresa: http://www.ceubusiness.com/applyonline-mscinit.php
– Copii legalizate in limba romana dupa diploma de licenta si foaia matricola, precum si traduceri legalizate in limba engleza a acestora
– Un curriculum vitae
– Doua scrisori de recomandare
– Un scor GMAT competitiv, in functie de valoarea profilului candidatului
– Un scor de minim 230 la TOEFL pentru cei a caror limba esta alta decat Engleza
– Un eseu motivational
– Un interviu

Citeste si:  Publicitatea online, sub control polonez

CEU Business School a fost infiintata in anul 1988 de un grup de lideri vizionari, printre acestia numarandu-se filantropul George Soros si antreprenorul Sandor Demjan. In primii 15 ani a fost cunoscuta sub numele de IMC (International Management Center) si a fost prima institutie de invatamant superior din regiune ce oferea programe educationale de tip MBA. De la inceput, CEU Business School a dezvoltat standarde educationale la aceeasi calitate cu a institutiilor similare din Vestul Europei sau America de Nord, pastrand in acelasi timp valorile extrase din economiile aflate in dezvoltare in aceasta regiune. In 2002, IMC a devenit parte integranta a Central European University, sub numele de CEU Business School, ramanand insa o institutie independenta atat din punct de vedere juridic, cat si financiar.