CEU Business School, cea mai buna scoala de afaceri din regiune si singura din aceasta zona ce se regaseste in analizele educationale ale prestigioasei publicatii Financial Times, va invita sa participati la prezentarea programului de Master of Science in Information Technology Management ce va avea loc in data de 3 aprilie, orele 18:30, la sediul Fundatiei pentru o Societate Deschisa din strada Caderea Bastiliei 33.

Prezentarea va fi sustinuta de Oliver Olson, directorul programelor de MBA ale CEU Business School.
Programul de MSc in IT Management este un program educational de tip American foarte specializat. Descris si ca un mini-MBA axat pe tehnologie, programul se axeaza pe problemele relevante ale managementului tehnologiei informatiei in cadrul industriilor pentru care tehnologia este relevanta, oferind posibilitatea dezvoltarii unui mix unic de abilitati legate de tehnologie si managementul afacerilor.

Programul ofera participantilor posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile necesare pentru a evalua solutii tehnologice si manageriale, si pentru a identifica acea combinatie a acestora ce ar aduce valoare afacerii in care sunt implicati si industriei in care activeaza. Se pune un accent deosebit pe dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale si pe metodele de transformare a cunostintelor tehnologice in aplicatii profitabile de afaceri. Participarea companiilor si a managerilor din industriile relevante asigura accesul permanent la informatiile relevante din aceste industrii. Sunt explorate ultimele inovatii tehnologice oferind participantilor avantaje competitive in exploatarea acestora si in dezvoltarea de noi produse sau servicii bazate pe aceste tehnologii pentru o mai buna pozitionare pe piata.

In plus, programul adreseaza problema comunicarii dintre oamenii tehnici si manageri, participantii explorand ambele roluri si invatand sa medieze, interpreteze si sa creeze o punte solida intre cele doua grupuri, contribuind astfel la coeziunea interna a organizatiei si la avantajul competitiv al acesteia. Atat continutul programului cat si metodele inovative de predare, cum ar fi proiectele din cadrul companiilor partener, implicarea managerilor si investitorilor din industriile relevante, precum si schimburile inter-universitare stau la baza succesului programului.

Programul se adreseaza in special, dar nu exclusiv, managerilor IT din industriile ce se bazeaza puternic pe tehnologia informatiei, precum si celor ce au un interes in acest domeniu. Dat fiind concentrarea programului pe management mai degraba decat pe tehnologie, acesta ii atrage in general pe cei au deja un bagaj de cunostinte tehnologice solide si doresc sa isi dezvolte abilitatile de management al tehnologiei informatiei. Programul este construit in asa fel incat sa se acomodeze perfect nevoilor specifice profesionistilor si antreprenorilor ce activeaza deja in acest domeniu pentru a le accelera cariera si succesul antreprenorial.

CEU Business School este singura institutie de invatamant superior din Europa Centrala si de Est ce se regaseste in clasificarile prestigioasei publicatii Financial Times, programul de Executive MBA al CEU Business School aflandu-se pe locul 16 in lume si 7 in Europa, fiind in acelasi timp pe primul loc in lume ca si dimensiune internationala a experientei cursurilor.

CEU Business School a fost infiintata in anul 1988 de un grup de lideri vizionari, printre acestia numarandu-se filantropul George Soros si antreprenorul Sandor Demjan. In primii 15 ani a fost cunoscuta sub numele de IMC (International Management Center) si a fost prima institutie de invatamant superior din regiune ce oferea programe educationale de tip MBA. De la inceput, CEU Business School a dezvoltat standarde educationale la aceeasi calitate cu a institutiilor similare din Vestul Europei sau America de Nord, pastrand in acelasi timp valorile extrase din economiile aflate in dezvoltare in aceasta regiune. In 2002, IMC a devenit parte integranta a Central European University, sub numele de CEU Business School, ramanand insa o institutie independenta atat din punct de vedere juridic, cat si financiar.